Elkészítés: A tojásfehérjét enyhén felverem (nem kell habosra!), a kandírozott narancshéjat nagyon apróra vágom. A mandulát ledarálom.
Egy lábosba szórom a mandulát, a narancshéjat és a cukrot, hozzáadom a tojásfehérjét és a narancslikőrt.
Közepes tűznél állandó kevergetés mellett addig főzöm, amíg fényes masszát nem kapok – ennél a mennyiségnél ez mindössze 5 percet vesz igénybe. Vigyázni kell, mert nagyon könnyen megéghet az alja!
Leveszem a tűzről, és rövid ideig hűlni hagyom. Épp csak annyira, hogy a szeletelt mandulákat zsiradék nélkül enyhén meg tudjam pirítani. A pirított mandulát kissé összetöröm, sima felületre borítom. A langyos narancsos mandulamasszából kb. 5 cm hosszú, 1 cm átmérőjű rudakat formálok, megforgatom őket a mandulaforgácsban. Minden rudacska végére egy szem kandírozott cseresznyét biggyesztek – fogyasztás előtt legalább egy órán át hűtőszekrényben dermesztem. Ha ajándékba készül, a jól lehűtött rudacskákat kis fém- vagy papírdobozba csomagolom, az egyes rétegeket sütőpapírral elválasztom egymástól.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.