Elkészítés: A tésztához az átszitált lisztet tálba szórom, hozzáadom a sót, a cukrot, a vaníliát. A tojásokat szétválasztom, a 2 sárgáját 1 evőkanál tejjel elkeverem, a fehérjét félreteszem. A vajat apró forgácsokban a lisztes keverékhez adom, elmorzsolom, majd a tejjel kevert tojássárgájával gyors mozdulatokkal tésztává gyúrom. Frissentartó fóliába csomagolom, és egy órára beteszem a hűtőszekrénybe.
A pihentetés ideje alatt a tojások fehérjéből cukorral közepesen kemény habot verek: nem szabad túl keményre verni, mert akkor nem lehet adagolni. Sűrű, krémes állagúvá kell dolgozni.
A sütőt (légkeveréses: 160 fok, hagyományos gázsütő: 3-as fokozat) előmelegítem.
A tésztát kb. 2 mm vékonyságúra nyújtom, 2 cm átmérőjű kerek kiszúró formákkal kis lapokat szaggatok belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezem a kis korongokat. Minden korongra mokkáskanálnyi tojáshabot adagolok – óvatosan érdemes dolgozni vele, hogy minél kevesebb hab kerüljön a sütemények mellé! Nagyjából 8-10 perc alatt szép világosra sütöm.
A kis félgömböket rácson hagyom hűlni, majd kettőt-kettőt mokkáskanálnyi lekvárral összeillesztek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.