Elkészítés: A tejet a tejszínnel és a porcukorral felforraljuk, majd beleszórjuk a zselatinport, lehúzzuk a tűzről, és néha megkeverjük, míg a zselatin teljesen felolvad.
Közben a 12 deka leszárazott szedret, málnát, piros ribizlit megmossuk, leszárítjuk, és vegyesen 4 egyforma, fém vagy műanyag formába szedjük. Végül felöntjük a langyosra hűtött aszpikos tejszínnel, és hűtőbe téve 2-3 óra alatt megdermesztjük.
Tálaláskor 4-5 másodpercre forró vízzel töltött tálba mártjuk, kistányérra borítjuk. A maradék 10 deka leszárazott, megmosott, leszárított szederből kicsi halmot teszünk a tetejére, és friss mentával vagy citromfűvel díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.