Feltesszük a a babot sós vízbe főni, belekarikázzuk a sárgarépát, petrezselyemgyökeret.
Amikor felforr, leszedjük róla a habot, majd belerakjuk az ételízesítőt, a zellerlevelet, egy egész hagymát, a paradicsomot, a paprikát, a petrezselyemzöldet csokorba kötve és a hagymát (amit, ha belefőtt az íze, kidobunk a levesből).
Amikor majdnem puha a bab, egy serpenyőben olajat hevítünk, rátesszük a lisztet és rántást készítünk, hozzáadjuk a pirospaprikát, felengedjük 2 dl hideg vízzel, majd beletesszük a paradicsomlevet és jól kiforraljuk.
Ezutánn hozzáöntjük a levesünkhöz és összefőzzük. Tálaláskor tejföllel vagy görög joghurttal kínáljuk.
Megjegyzés
Szeretném bemutatni a magyar konyha remek levesét, ami kevésbé ismert. A Székelyföldön nyáron, kora ősszel gyakran készítették, mert a kertekben volt hozzávaló, olcsó tartalmas leves. (Napjainkban sajnos már kevésbé olcsó annak akinek nincs kertje). Jó étvágyat kívánok hozzá!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.