Elkészítés: A csirkemellet ujjnyi csíkokra vágjuk, és egy edénybe tesszük. Ráöntjük az olajat, fűszerezzük, majd meghintjük keményítővel, alaposan megkeverjük, és fél órára hűtőbe tesszük.
Egy kevés olvasztott vajon karamellizáljuk a mézet, és megdinszteljük rajta az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Felöntjük a vörösborral, majd hozzáadjuk a magozott, félbevágott szilvákat és a fűszereket. A sót szójaszósszal helyettesítjük, ezért az nem kell bele, a chiliből pedig ki-ki ízlése szerint tegyen. Alacsony lángon addig főzzük, amíg a szilva majdnem teljesen szétfő, ha elfőné a levét, akkor borral pótoljuk.
A csirkét forró olajon megpirítjuk, a szószhoz adjuk, majd összeforraljuk, és forrón tálaljuk.
Ehhez az ételhez leggyakrabban rizst vagy pirított tésztát szoktam kínálni, de a krumplikrokett is szóba jöhet.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.