Elkészítés: A májat alaposan megmosom, ujjnyi vékony szeletekre vágom, és legalább 1 órára beáztatom 4 gerezd reszelt fokhagymával elkevert tejbe (vagy vízbe).
A gombát vékony szeletekre aprítom vagy tökgyalun szeletelem. A vöröshagymát és a maradék fokhagymát felaprítom, rászórok 1 evőkanál lisztet, majd némi pirítás után a gombaszeleteket. Kevés vízzel lazítom, és ha megpuhult a gomba, 2 csipet kakukkfűvel, sóval, borssal ízesítem, majd beleöntöm a tejszínt. Az első rottyanás után lehúzom a tűzről, és - mialatt ázik a máj - elkészítem a köretet: leginkább párolt rizs, krokett, krumplipüré illik ehhez az ételhez.
A májat szárazra törlöm, lisztbe forgatom, és először forró, sózott (nem lesz kemény) olajon megpirítom mindkét oldalát, majd kisebb lángon 5-6 perc alatt a belsejét is átsütöm.
A pirított májszeletekre halmozom a gombás ragut, és a körettel együtt tálalom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.