Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Puncstorta  recept
Puncstorta
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Az ősz beköszöntével elérkezett az alma igazi szezonja, ilyenkor bőséges kínálatból válogathatunk. Az árak is egyre kedvezőbbek, így szívesen veszünk nagyobb mennyiséget is a gyümölcsből. Bátran betárazhatunk az almából, ha tudjuk, hogyan kell helyesen tárolni. Most eláruljuk, mire figyelj!

Mint a legtöbb magos gyümölcsöt, például a körtét, az almát is árnyékos, száraz és hűvös helyen kell tárolni. A megfelelő hely kiválasztásakor pedig elsősorban a saját otthonunk adottságait kell figyelembe venni: mennyire meleg, párás az adott helyiség. Egy másik fontos szempont, hogy milyen hosszú ideig szeretnénk tárolni az almát. Ezek tekintetében a hűtő és a konyhapult is megfelelő hely lehet a gyümölcs számára. 

Recept
Bonyolult
Nagymama almás pitéje
70 perc
20 adag
Átlagos
Tovább a recepthez
recept

 

Mikor maradhat a pulton, és mikor válasszuk a hűtőt? 

Hogyha a konyhánk a ház fekvéséből adódóan kevésbé van kitéve a napsütésnek, nem párás a környezet, illetve legfeljebb 1-2 hétig szeretnénk tárolni az almát, a pult ideális hely lehet számára. Minden más esetben jobb, ha hűtőbe tesszük a gyümölcsöket. A hűvösben az alma akár 6-8 hétig is eltartható. 

 

Elkülönítve más gyümölcsöktől

Akár a pulton, akár a hűtőben tároljuk, tegyük az almákat távol a többi gyümölcstől. Az alma ugyanis etiléngázt bocsát ki, ami miatt a közelében található gyümölcsök érési folyamata felgyorsul. Ez különösen igaz akkor, ha az almán sérülés található, vagy nagyon érett. 

Ezt az almát még a többi almától is elkülönítve kell tárolni, mert tönkreteheti a többit.

 A legjobb, ha minél előbb elfogyasztjuk. 

 

Ha felvágtuk az almát… 

A félbevágott almát, megmaradt almakockákat vagy -cikkeket minél előbb tegyük be a hűtőszekrénybe. A barnulása elkerülése érdekében fedjük le szorosan folpakkal vagy méhviaszos csomagolóval, és 1-2 napon belül használjuk fel. Egy kevés citromlével is megakadályozhatjuk a gyümölcs barnulását. 

 

(Forrás)

Borítókép: Shutterstock

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.