Mákos guba  recept
Mákos guba
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Az ősz beköszöntével elérkezett az alma igazi szezonja, ilyenkor bőséges kínálatból válogathatunk. Az árak is egyre kedvezőbbek, így szívesen veszünk nagyobb mennyiséget is a gyümölcsből. Bátran betárazhatunk az almából, ha tudjuk, hogyan kell helyesen tárolni. Most eláruljuk, mire figyelj!

Mint a legtöbb magos gyümölcsöt, például a körtét, az almát is árnyékos, száraz és hűvös helyen kell tárolni. A megfelelő hely kiválasztásakor pedig elsősorban a saját otthonunk adottságait kell figyelembe venni: mennyire meleg, párás az adott helyiség. Egy másik fontos szempont, hogy milyen hosszú ideig szeretnénk tárolni az almát. Ezek tekintetében a hűtő és a konyhapult is megfelelő hely lehet a gyümölcs számára. 

Recept
Bonyolult
Nagymama almás pitéje
70 perc
20 adag
Átlagos
Tovább a recepthez
recept

 

Mikor maradhat a pulton, és mikor válasszuk a hűtőt? 

Hogyha a konyhánk a ház fekvéséből adódóan kevésbé van kitéve a napsütésnek, nem párás a környezet, illetve legfeljebb 1-2 hétig szeretnénk tárolni az almát, a pult ideális hely lehet számára. Minden más esetben jobb, ha hűtőbe tesszük a gyümölcsöket. A hűvösben az alma akár 6-8 hétig is eltartható. 

 

Elkülönítve más gyümölcsöktől

Akár a pulton, akár a hűtőben tároljuk, tegyük az almákat távol a többi gyümölcstől. Az alma ugyanis etiléngázt bocsát ki, ami miatt a közelében található gyümölcsök érési folyamata felgyorsul. Ez különösen igaz akkor, ha az almán sérülés található, vagy nagyon érett. 

Ezt az almát még a többi almától is elkülönítve kell tárolni, mert tönkreteheti a többit.

 A legjobb, ha minél előbb elfogyasztjuk. 

 

Ha felvágtuk az almát… 

A félbevágott almát, megmaradt almakockákat vagy -cikkeket minél előbb tegyük be a hűtőszekrénybe. A barnulása elkerülése érdekében fedjük le szorosan folpakkal vagy méhviaszos csomagolóval, és 1-2 napon belül használjuk fel. Egy kevés citromlével is megakadályozhatjuk a gyümölcs barnulását. 

 

(Forrás)

Borítókép: Shutterstock

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.