Mint a legtöbb magos gyümölcsöt, például a körtét, az almát is árnyékos, száraz és hűvös helyen kell tárolni. A megfelelő hely kiválasztásakor pedig elsősorban a saját otthonunk adottságait kell figyelembe venni: mennyire meleg, párás az adott helyiség. Egy másik fontos szempont, hogy milyen hosszú ideig szeretnénk tárolni az almát. Ezek tekintetében a hűtő és a konyhapult is megfelelő hely lehet a gyümölcs számára.
Hogyha a konyhánk a ház fekvéséből adódóan kevésbé van kitéve a napsütésnek, nem párás a környezet, illetve legfeljebb 1-2 hétig szeretnénk tárolni az almát, a pult ideális hely lehet számára. Minden más esetben jobb, ha hűtőbe tesszük a gyümölcsöket. A hűvösben az alma akár 6-8 hétig is eltartható.
Akár a pulton, akár a hűtőben tároljuk, tegyük az almákat távol a többi gyümölcstől. Az alma ugyanis etiléngázt bocsát ki, ami miatt a közelében található gyümölcsök érési folyamata felgyorsul. Ez különösen igaz akkor, ha az almán sérülés található, vagy nagyon érett.
Ezt az almát még a többi almától is elkülönítve kell tárolni, mert tönkreteheti a többit.
A legjobb, ha minél előbb elfogyasztjuk.
A félbevágott almát, megmaradt almakockákat vagy -cikkeket minél előbb tegyük be a hűtőszekrénybe. A barnulása elkerülése érdekében fedjük le szorosan folpakkal vagy méhviaszos csomagolóval, és 1-2 napon belül használjuk fel. Egy kevés citromlével is megakadályozhatjuk a gyümölcs barnulását.
(Forrás)
Borítókép: Shutterstock
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.