Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mákos guba  recept
Mákos guba
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Praktikus

8 hasznos tipp – ennyi mindenre tudod használni a mikródat

Fotó: Shutterstock
Ha van mikrohullámú sütő a háztartásban, nagy valószínűséggel ételmelegítésre is használod - pedig ez a készülék ennél jóval többre képes! Összeszedtünk 8 olyan helyzetet, amikor jelentősen megkönnyítheti az életed a jó öreg mikró!

1. Pillanatok alatt kiolvad

Ha elfelejtettük időben kivenni a fagyasztott húst a mélyhűtőből, a leggyorsabb megoldás, ha mikróban, a kiolvasztási funkció segítségével kiolvasztjuk. Érdemes időnként ellenőrizni és megforgatni a húsdarabokat, így elkerülhetjük, hogy a külseje megfőjön, miközben a belseje még fagyott marad.

A szivacsokat, fakanalat vagy vágódeszkát is fertőtleníthetünk vele, a magas hőmérséklet és a gőz hatására ugyanis a baktériumok elpusztulnak
FOTÓ: SHUTTERSTOCK

2. Öntsünk hozzá kevés vizet!

mikrohullámú sütő párolásra is kiváló, így zöldségeket, halat, szárnyasokat is könnyedén elkészíthetünk benne. Állítsuk alacsony hőfokra, fedjük le az ételt, és használjunk minimális mennyiségű vizet hozzá, Az idő felénél fordítsuk meg, és ha kész, hagyjuk 10 percig a csukott sütőben pihenni, hogy a hús leve jobban eloszoljon

3. Bögrében sült a sütemény

Mindenki ismeri a népszerű mikrós bögrés sütit, amelyhez számos, mindössze 3 perc alatt elkészíthető receptet találhatunk az interneten. Csak néhány egyszerű hozzávalóra van szükség, például lisztre, sütőporra, cukorra, kakaóra, tojásra és egy kis olajra. Fontos, hogy olyan bögrét válasszunk, amely biztosan bírja a mikrózást.

4. Két szalvéta között

Ha a kenyér kiszáradt, mert elfelejtettük bezacskózni, egyszerűen tekerjük nedves papírszalvétába, és tegyük a mikróhullámú sütőbe. Melegítsük alacsony fokozaton, 20 másodperces időközönként! A papírszalvéta nedvessége átjárja a kenyeret, így újra puha lesz anélkül, hogy elázna.

5. Tegyük el télire!

Egész fűszertartó szettet megtölthetünk saját készítésű fűszereinkkel. A megmosott és megszárított fűszerleveleket tegyük két papírtörlő közé. Mikróban szárítsuk meg egy perc alatt 800 W-on, végül aprítsuk fel, vagy morzsoljuk össze. Ezzel a módszerrel zellert, lestyánt, petrezselymet, tárkonyt és bazsalikomot is száríthatunk.

6. Újra olvad a méz

Nem kell kidobnunk a megkeményedett cukrot vagy a kikristályosodott mézet. Tegyünk néhány csepp vizet a cukorra, majd melegítsük magas hőfokon 20 másodpercig. A méz visszanyeri folyékony állagát, ha az üveget fedő nélkül 30-60 másodpercig közepes fokozaton melegítjük.

7. Pirítsunk rá egy kicsit!

Nem kell bekapcsolnunk a tűzhelyet, ha csak egy marék pirított dióra vagy mogyoróra van szükségünk. Szórjuk a magokat egy tányérra, és pirítsuk meg közepes hőfokon, körülbelül 3-4 perc alatt. Ne felejtsük el percenként átkeverni, hogy ne égjenek meg.

8. Viszlát, bacik!

Konyhai eszközeinket, például szivacsokat, fakanalat vagy vágódeszkát is fertőtleníthetünk. Emellett a befőttesüvegeket is könnyen sterilizálhatjuk, ha félig megtöltjük vízzel, és fedél nélkül a mikró legmagasabb fokozatán melegítjük. A magas hőmérséklet és a gőz hatására a baktériumok elpusztulnak, így az eszközök tisztábbak lesznek.

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.