Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Puncstorta  recept
Puncstorta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Praktikus

8 hasznos tipp – ennyi mindenre tudod használni a mikródat

Fotó: Shutterstock
Ha van mikrohullámú sütő a háztartásban, nagy valószínűséggel ételmelegítésre is használod - pedig ez a készülék ennél jóval többre képes! Összeszedtünk 8 olyan helyzetet, amikor jelentősen megkönnyítheti az életed a jó öreg mikró!

1. Pillanatok alatt kiolvad

Ha elfelejtettük időben kivenni a fagyasztott húst a mélyhűtőből, a leggyorsabb megoldás, ha mikróban, a kiolvasztási funkció segítségével kiolvasztjuk. Érdemes időnként ellenőrizni és megforgatni a húsdarabokat, így elkerülhetjük, hogy a külseje megfőjön, miközben a belseje még fagyott marad.

A szivacsokat, fakanalat vagy vágódeszkát is fertőtleníthetünk vele, a magas hőmérséklet és a gőz hatására ugyanis a baktériumok elpusztulnak
FOTÓ: SHUTTERSTOCK

2. Öntsünk hozzá kevés vizet!

mikrohullámú sütő párolásra is kiváló, így zöldségeket, halat, szárnyasokat is könnyedén elkészíthetünk benne. Állítsuk alacsony hőfokra, fedjük le az ételt, és használjunk minimális mennyiségű vizet hozzá, Az idő felénél fordítsuk meg, és ha kész, hagyjuk 10 percig a csukott sütőben pihenni, hogy a hús leve jobban eloszoljon

3. Bögrében sült a sütemény

Mindenki ismeri a népszerű mikrós bögrés sütit, amelyhez számos, mindössze 3 perc alatt elkészíthető receptet találhatunk az interneten. Csak néhány egyszerű hozzávalóra van szükség, például lisztre, sütőporra, cukorra, kakaóra, tojásra és egy kis olajra. Fontos, hogy olyan bögrét válasszunk, amely biztosan bírja a mikrózást.

4. Két szalvéta között

Ha a kenyér kiszáradt, mert elfelejtettük bezacskózni, egyszerűen tekerjük nedves papírszalvétába, és tegyük a mikróhullámú sütőbe. Melegítsük alacsony fokozaton, 20 másodperces időközönként! A papírszalvéta nedvessége átjárja a kenyeret, így újra puha lesz anélkül, hogy elázna.

5. Tegyük el télire!

Egész fűszertartó szettet megtölthetünk saját készítésű fűszereinkkel. A megmosott és megszárított fűszerleveleket tegyük két papírtörlő közé. Mikróban szárítsuk meg egy perc alatt 800 W-on, végül aprítsuk fel, vagy morzsoljuk össze. Ezzel a módszerrel zellert, lestyánt, petrezselymet, tárkonyt és bazsalikomot is száríthatunk.

6. Újra olvad a méz

Nem kell kidobnunk a megkeményedett cukrot vagy a kikristályosodott mézet. Tegyünk néhány csepp vizet a cukorra, majd melegítsük magas hőfokon 20 másodpercig. A méz visszanyeri folyékony állagát, ha az üveget fedő nélkül 30-60 másodpercig közepes fokozaton melegítjük.

7. Pirítsunk rá egy kicsit!

Nem kell bekapcsolnunk a tűzhelyet, ha csak egy marék pirított dióra vagy mogyoróra van szükségünk. Szórjuk a magokat egy tányérra, és pirítsuk meg közepes hőfokon, körülbelül 3-4 perc alatt. Ne felejtsük el percenként átkeverni, hogy ne égjenek meg.

8. Viszlát, bacik!

Konyhai eszközeinket, például szivacsokat, fakanalat vagy vágódeszkát is fertőtleníthetünk. Emellett a befőttesüvegeket is könnyen sterilizálhatjuk, ha félig megtöltjük vízzel, és fedél nélkül a mikró legmagasabb fokozatán melegítjük. A magas hőmérséklet és a gőz hatására a baktériumok elpusztulnak, így az eszközök tisztábbak lesznek.

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.