Ha elfelejtettük időben kivenni a fagyasztott húst a mélyhűtőből, a leggyorsabb megoldás, ha mikróban, a kiolvasztási funkció segítségével kiolvasztjuk. Érdemes időnként ellenőrizni és megforgatni a húsdarabokat, így elkerülhetjük, hogy a külseje megfőjön, miközben a belseje még fagyott marad.
A mikrohullámú sütő párolásra is kiváló, így zöldségeket, halat, szárnyasokat is könnyedén elkészíthetünk benne. Állítsuk alacsony hőfokra, fedjük le az ételt, és használjunk minimális mennyiségű vizet hozzá, Az idő felénél fordítsuk meg, és ha kész, hagyjuk 10 percig a csukott sütőben pihenni, hogy a hús leve jobban eloszoljon
Mindenki ismeri a népszerű mikrós bögrés sütit, amelyhez számos, mindössze 3 perc alatt elkészíthető receptet találhatunk az interneten. Csak néhány egyszerű hozzávalóra van szükség, például lisztre, sütőporra, cukorra, kakaóra, tojásra és egy kis olajra. Fontos, hogy olyan bögrét válasszunk, amely biztosan bírja a mikrózást.
Ha a kenyér kiszáradt, mert elfelejtettük bezacskózni, egyszerűen tekerjük nedves papírszalvétába, és tegyük a mikróhullámú sütőbe. Melegítsük alacsony fokozaton, 20 másodperces időközönként! A papírszalvéta nedvessége átjárja a kenyeret, így újra puha lesz anélkül, hogy elázna.
Egész fűszertartó szettet megtölthetünk saját készítésű fűszereinkkel. A megmosott és megszárított fűszerleveleket tegyük két papírtörlő közé. Mikróban szárítsuk meg egy perc alatt 800 W-on, végül aprítsuk fel, vagy morzsoljuk össze. Ezzel a módszerrel zellert, lestyánt, petrezselymet, tárkonyt és bazsalikomot is száríthatunk.
Nem kell kidobnunk a megkeményedett cukrot vagy a kikristályosodott mézet. Tegyünk néhány csepp vizet a cukorra, majd melegítsük magas hőfokon 20 másodpercig. A méz visszanyeri folyékony állagát, ha az üveget fedő nélkül 30-60 másodpercig közepes fokozaton melegítjük.
Nem kell bekapcsolnunk a tűzhelyet, ha csak egy marék pirított dióra vagy mogyoróra van szükségünk. Szórjuk a magokat egy tányérra, és pirítsuk meg közepes hőfokon, körülbelül 3-4 perc alatt. Ne felejtsük el percenként átkeverni, hogy ne égjenek meg.
Konyhai eszközeinket, például szivacsokat, fakanalat vagy vágódeszkát is fertőtleníthetünk. Emellett a befőttesüvegeket is könnyen sterilizálhatjuk, ha félig megtöltjük vízzel, és fedél nélkül a mikró legmagasabb fokozatán melegítjük. A magas hőmérséklet és a gőz hatására a baktériumok elpusztulnak, így az eszközök tisztábbak lesznek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.