Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Puncstorta  recept
Puncstorta
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Alapételek

A kolbászos gulyásleves ezzel a házi csipetkével a legfinomabb

A kolbászos gulyásleves házi csipetkével egy igazán laktató és ízletes étel
Fotó: Vidék íze magazin
A kolbászos gulyásleves házi csipetkével egy igazán lakató, magyaros étel, ami nagyon jól esik a hűvös, őszi estéken. A füstölt kolbász kellemes, fűszerességet ad a levesnek, a házi csipetke pedig tökéletesen kiegészíti a leves gazdag ízvilágát.

Az étel jellegzetes illata és íze arról árulkodik, hogy hagyományos, egyszerű alapanyagokból is készülhetnek fantasztikus ételek. Ha te is szívesen megkóstolnád a kolbászos gulyáslevest házi csipetkével, akkor próbáld ki a Vidék íze magazin remek receptjét!

Íme a kolbászos gulyásleves receptje, ami házi csipetkével készül:

Hozzávalók: 

  • 60 dkg marhanyak 
  • 1 szál füstölt parasztkolbász 
  • 1-2 sárgarépa 
  • 1 petrezselyemgyökér 
  • 1 pasztinák 
  • 1 cikk zellergumó 
  • 1 kis csokor zeller zöldje 
  • 2 közepes burgonya 
  • 3 közepes vöröshagyma 
  • őrölt kömény 
  • 1-2 babérlevél 
  • őrölt pirospaprika 
  • zsír 
  • só 
  • bors 

A csipetkéhez: 

  • 1 tojás 
  • liszt 
  • só 

Elkészítés:  

  1. Kevés zsíron megfonnyasztjuk a meghámozott, finomra vágott vöröshagymát. 
  2. Rádobjuk a kockákra vágott marhahúst, magas hőfokon kevergetve megpirítjuk. 
  3. Levesszük a tűzről, keverünk hozzá körülbelül egy evőkanálnyi őrölt pirospaprikát. Pici vízzel felöntjük, visszatesszük a tűzre, és elkezdjük főzni. 
  4. Beledobjuk a babérlevelet, fűszerezzük köménnyel, sóval, borssal. Fedő alatt pároljuk. Gyakran ránézünk, átkeverjük, pótoljuk az elfőtt folyadékot. 
  5. Ha már majdnem puha a hús, hozzáadjuk a meghámozott, felkockázott gyökérzöldségeket, a zeller zöldjét, tíz perc múlva a szintén kockákra vágott krumplit is. 
  6. Közben felkarikázzuk a kolbászt, és egy serpenyőben külön zsiradék hozzáadása nélkül megpirítjuk. 
  7. A csipetkéhez annyi lisztet gyúrunk a sózott tojáshoz, hogy viszonylag kemény tésztát kapjunk, belecsipegetjük a csendesen fövő levesbe. Beleborítjuk a pirított kolbászt is, és még pár percig együtt rotyogtatjuk.  

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.