Az étel jellegzetes illata és íze arról árulkodik, hogy hagyományos, egyszerű alapanyagokból is készülhetnek fantasztikus ételek. Ha te is szívesen megkóstolnád a kolbászos gulyáslevest házi csipetkével, akkor próbáld ki a Vidék íze magazin remek receptjét!
Íme a kolbászos gulyásleves receptje, ami házi csipetkével készül:
Hozzávalók:
- 60 dkg marhanyak
- 1 szál füstölt parasztkolbász
- 1-2 sárgarépa
- 1 petrezselyemgyökér
- 1 pasztinák
- 1 cikk zellergumó
- 1 kis csokor zeller zöldje
- 2 közepes burgonya
- 3 közepes vöröshagyma
- őrölt kömény
- 1-2 babérlevél
- őrölt pirospaprika
- zsír
- só
- bors
A csipetkéhez:
Elkészítés:
- Kevés zsíron megfonnyasztjuk a meghámozott, finomra vágott vöröshagymát.
- Rádobjuk a kockákra vágott marhahúst, magas hőfokon kevergetve megpirítjuk.
- Levesszük a tűzről, keverünk hozzá körülbelül egy evőkanálnyi őrölt pirospaprikát. Pici vízzel felöntjük, visszatesszük a tűzre, és elkezdjük főzni.
- Beledobjuk a babérlevelet, fűszerezzük köménnyel, sóval, borssal. Fedő alatt pároljuk. Gyakran ránézünk, átkeverjük, pótoljuk az elfőtt folyadékot.
- Ha már majdnem puha a hús, hozzáadjuk a meghámozott, felkockázott gyökérzöldségeket, a zeller zöldjét, tíz perc múlva a szintén kockákra vágott krumplit is.
- Közben felkarikázzuk a kolbászt, és egy serpenyőben külön zsiradék hozzáadása nélkül megpirítjuk.
- A csipetkéhez annyi lisztet gyúrunk a sózott tojáshoz, hogy viszonylag kemény tésztát kapjunk, belecsipegetjük a csendesen fövő levesbe. Beleborítjuk a pirított kolbászt is, és még pár percig együtt rotyogtatjuk.