Mirinda-szelet recept
Mirinda-szelet
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Az eredeti Baklava  recept
Az eredeti Baklava
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Alapételek

A kolbászos gulyásleves ezzel a házi csipetkével a legfinomabb

A kolbászos gulyásleves házi csipetkével egy igazán laktató és ízletes étel
Fotó: Vidék íze magazin
A kolbászos gulyásleves házi csipetkével egy igazán lakató, magyaros étel, ami nagyon jól esik a hűvös, őszi estéken. A füstölt kolbász kellemes, fűszerességet ad a levesnek, a házi csipetke pedig tökéletesen kiegészíti a leves gazdag ízvilágát.

Az étel jellegzetes illata és íze arról árulkodik, hogy hagyományos, egyszerű alapanyagokból is készülhetnek fantasztikus ételek. Ha te is szívesen megkóstolnád a kolbászos gulyáslevest házi csipetkével, akkor próbáld ki a Vidék íze magazin remek receptjét!

Íme a kolbászos gulyásleves receptje, ami házi csipetkével készül:

Hozzávalók: 

  • 60 dkg marhanyak 
  • 1 szál füstölt parasztkolbász 
  • 1-2 sárgarépa 
  • 1 petrezselyemgyökér 
  • 1 pasztinák 
  • 1 cikk zellergumó 
  • 1 kis csokor zeller zöldje 
  • 2 közepes burgonya 
  • 3 közepes vöröshagyma 
  • őrölt kömény 
  • 1-2 babérlevél 
  • őrölt pirospaprika 
  • zsír 
  • só 
  • bors 

A csipetkéhez: 

  • 1 tojás 
  • liszt 
  • só 

Elkészítés:  

  1. Kevés zsíron megfonnyasztjuk a meghámozott, finomra vágott vöröshagymát. 
  2. Rádobjuk a kockákra vágott marhahúst, magas hőfokon kevergetve megpirítjuk. 
  3. Levesszük a tűzről, keverünk hozzá körülbelül egy evőkanálnyi őrölt pirospaprikát. Pici vízzel felöntjük, visszatesszük a tűzre, és elkezdjük főzni. 
  4. Beledobjuk a babérlevelet, fűszerezzük köménnyel, sóval, borssal. Fedő alatt pároljuk. Gyakran ránézünk, átkeverjük, pótoljuk az elfőtt folyadékot. 
  5. Ha már majdnem puha a hús, hozzáadjuk a meghámozott, felkockázott gyökérzöldségeket, a zeller zöldjét, tíz perc múlva a szintén kockákra vágott krumplit is. 
  6. Közben felkarikázzuk a kolbászt, és egy serpenyőben külön zsiradék hozzáadása nélkül megpirítjuk. 
  7. A csipetkéhez annyi lisztet gyúrunk a sózott tojáshoz, hogy viszonylag kemény tésztát kapjunk, belecsipegetjük a csendesen fövő levesbe. Beleborítjuk a pirított kolbászt is, és még pár percig együtt rotyogtatjuk.  

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.