Elkészítés: A tejet, a vizet, a vajat, a sót és a kristálycukrot egy edénybe tesszük, majd kevergetve elkezdjük forráspontig melegíteni.
Amikor már elkezd forrni, akkor levesszük a tűzről, majd apránként beleszórjuk a lisztet, és fakanállal addig keverjük, hogy teljesen csomómentes, sima állagú legyen. Közepes lángra visszatesszük az edényt, kb. 1 percig folyamatosan kevergetjük, hogy a tésztából kiszikkadjon a nedvesség. Ezután a masszát kiöntjük egy tálba, majd folyamatos keverés mellett, egyesével hozzákeverjük az egész tojásokat (én robotgéppel kevertem hozzá a tojást, de fakanállal is keverhetjük). Addig kell keverni a tésztát, hogy sima, fényes állagú legyen.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a habzsákba töltött tésztából, egymástól távolabb, kb. 3 cm átmérőjű adagokat nyomunk (én vizes kézzel diónyi nagyságú golyókat formáltam, és azokat helyeztem rá a sütőpapírra). Ezután a tojássárgás-tejes keverékkel mindegyik tetejét lekenjük.
Előmelegített sütőbe tesszük, majd 180 fokon 15-20 perc alatt szép aranybarnára sütjük. A sütőből kivéve rácsra helyezzük, majd teljesen kihűtjük.
A krémhez a csokoládét gőzfürdő fölött megolvasztjuk, majd kihűtjük. A mascarponét ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, a vaníliás cukorral és az aromával simára keverjük. Ezután hozzákeverjük a megolvasztott, kihűtött csokoládét, és szintén simára keverjük. A tejszínhabot kemény habbá verjük, majd kis adagokban, óvatosan a csokoládés krémhez keverjük.
A teljesen kihűlt tésztáknak a tetejét éles késsel levágjuk, majd megtöltjük a csokoládés-mascarponés krémmel. Ezután ráhelyezzük a levágott tésztakalapot, majd olvasztott csokoládéval ízlés szerint megcsorgatjuk.
A tésztát és a krémet előre el lehet készíteni, és tálalás előtt csak meg kell tölteni, majd rácsorgatni az olvasztott csokoládét.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.