Elkészítés: A húst megmossuk, leszárítjuk, vékony, nagy lappá szétvágjuk, sózzuk, borsozzuk.
A pórét megtisztítjuk, vékony karikára vágjuk. A gyömbért meghámozzuk, lereszeljük. A chilit megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk, húsát felaprítjuk. A petrezselymet leöblítjük, összevágjuk. A sajtot kis kockára daraboljuk.
A vajat felforrósítjuk, megpirítjuk rajta a pórét, a gyömbért, a chilit, levesszük a tűzről, majd beledolgozzuk a zsemlemorzsát, a petrezselymet, a kakukkfüvet, végül a sajtot. Sóval, borssal ízesítjük.
A pulykamellre rásimítjuk a tölteléket, és a húst feltekerjük. Átkötjük vagy megtűzzük.
A sütőt 250 C-fokra előmelegítjük. A húst tepsibe fektetjük, megkenjük az olajjal, és a sütőben 15 percig sütjük, majd a hőt 170 C-fokra csökkentve további 45 percig sütjük. A kész húst 15 percig pihentetjük, utána szeleteljük, és ízlés szerinti körettel, salátával tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.