Elkészítés: A lilakáposztát vékonyra szeletelem, enyhén sózom, félórát állni hagyom. A karajt felszeletelem, kiklopfolom, sózom, lisztbe forgatom. Kevés forró olajban a hússzeletek mindkét oldalát pirosra sütöm, a serpenyőből kivéve egy tányéron félreteszem.
A visszamaradt olajba adom a paradicsompürét, 1-2 percig pirítom. Felengedem 2 dl rajnai rizlinggel és kevés vízzel. Mikor felforrt, belerakom a karajszeleteket, lefedve lassú tűzön puhára párolom.
Amíg a hús készül, a füstölt szalonnát apró kockára darabolom, egy serpenyőben üvegesre sütöm. Egy kávéskanálnyi ecettel és kevés vízzel felengedem. Beleadom a sóban áztatott káposztát, természetesen előtte kézzel kifacsarom. Ízesítem cukorral. Az almát meghámozva és cikkekre vágva hozzáadom, felöntöm a maradék 1 dl borral, lefedve készre párolom.
Két szelet karajt tálalok egy tányérra, mellé halmozok a párolt almás káposztából, és hagymás pirított burgonyával körítem, meglocsolom a hús szaftjával.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.