Elkészítés: Az egyik tojásból, lisztből, tejből, 1 evőkanál olajból és pici sóból a szokásosnál kicsit sűrűbb palacsintatésztát keverünk, és nem túl vékony palacsintákat sütünk.
Egy másik edényben egy evőkanál olívaolajon megfuttatjuk a reszelt vagy apróra vágott fokhagymát, rádobjuk a spenótot, sózzuk, és megpároljuk. Fűszerezzük őrölt borssal, reszelt szerecsendióval. Hozzáadunk 1 dl tejszínt, a reszelt kecske- vagy juhsajtot, a parmezánt, összeforraljuk, majd levesszük a tűzről, és gyors mozdulatokkal elkeverünk benne 1 tojást.
Egy tűzálló tálat kivajazunk/olajozunk. A spenótos masszával bőven megtöltjük a palacsintákat, és a tálba tesszük őket. A maradék spenótos masszát, és 1 dl tejszínt ráöntjük, és 15 percre a sütőbe toljuk (200 fok). 5 perccel a sütés vége előtt megszórjuk a reszelt trappistával, és szép aranybarnára pirítjuk. Tálalásnál adhatunk hozzá reszelt sajtot vagy tejfölt, de anélkül is finom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.