Elkészítés: A finomra aprított vöröshagymát és fokhagymát előzetesen zsiradékban megdinsztelem, langyosra hűtöm.
A húst az összes hozzávalóval, végül a felvert tojásokkal összegyúrom.
A húsmasszát kiolajozott sütőtálba helyezem, hosszú-keskeny formára igazítom. A közepén hosszában végig a tenyerem élével mélyedést képezek, a tojásokat (tetejükből kicsit levágok, hogy jobban illeszkedjenek) egymás mögé sorakoztatom, a húsmasszát két oldalról a tojások tetejére visszanyomkodom, elsimítom.
Tetejét zsemlemorzsával vékonyan megszórom, nagyon felhevített (enyhén füstölő) zsiradékkal egyenletesen leöntöm (a hús rostjai így összehúzódnak, kevésbé repedezik a sülésnél). Kevés vizet, vagy bort öntök alá, és fedetlenül 200 fokos sütőbe tolom.
Sülés közben saját zsírjával többször meglocsolom, és kb. 50-55 perc alatt piros-barnára sütöm. Az utolsó kb. 10 percben grillfokozatra kapcsolom a sütőt a teljes pirulásig.
Fóliával letakarom, kb. 20 percig pihentetem, mielőtt szeletelem.
Ez esetben párolt lilakáposztával és sült burgonyával kínáltam.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.