Elkészítés: A kolbászt egy edényben megsütjük, majd villával összetörjük, és hagyjuk kihűlni. A metélőhagymát apróra szeljük. A kihűlt kolbászt a zsírjával együtt a puha vajhoz adjuk, majd hozzákeverjük a metélőhagymát és 1/2 citrom reszelt héját is. Ízlés szerint sózzuk, és alaposan elkeverjük.
A csirkét jól megmossuk, a belsejét finoman megsózzuk, és a félbe vágott citromot beletesszük. Kezünkkel fellazítjuk a csirke bőrét, és a kolbászos vajat benyomkodjuk alá. Ha marad, betehetjük a csirke belsejébe a citrom mellé. A bőrét kívülről is bedörzsöljük vajjal, de nem kell nagyon.
Egy sütőedénybe tesszük, és fólia alatt 180-200 fokon (gázsütőnél 4-es fokozat) 30 percig sütjük, majd levéve róla a fóliát, szép pirosra sütjük. Sülés közben - ha túl száraznak ítéljük a bőrét - a keletkező szafttal néha meglocsolhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.