Elkészítés: Először a szezámmagot pirítjuk meg: teflon serpenyőbe szórjuk a szezámmagot, majd állandóan kevergetve, szárazon aranybarnára pirítjuk. Vigyázzunk, mert nagyon hamar megpirulnak! Ha megpirult, kihűtjük.
A tojásfehérjéhez adjuk a vajat, a cukrot, a lisztet és a csipet sót, majd habosra keverjük az egészet. Ezután beleszórjuk a masszába a pirított szezámot, és elkeverjük.
Egy tepsibe sütőpapírt terítünk, majd diónyi halmokat rakunk a szezámos masszából. Olajos kanál hátuljával, szép sima körökké kenjük a masszát, majd 170 C-os sütőben 8-10 perc alatt aranyszínűre sütjük a szezámos tallérokat.
Még melegen egy éles késsel leválasztjuk a lapokat a papírról, és tányérra szedjük őket száradni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.