Elkészítés: A körtéket meghámozzuk, felszeleteljük, citromlevet csorgatunk rá, majd óvatosan összeforgatjuk, így nem barnul meg.
A fagyasztott leveles tésztát szobahőmérsékleten felengedjük, majd a sütéshez használt serpenyő méretére vágjuk.
Egy serpenyőbe beletesszük a barna cukrot és a vaníliás cukrot, majd kevergetve elkezdjük karamellizálni. Amikor már felolvadt és szép világosbarna színt kapott, hozzáadjuk a margarint, majd a rumot is. Pár percig kevergetve tovább karamellizáljuk.
Ezután belehelyezzük szép sorba a körteszeleteket, majd pár perc alatt puhára pároljuk. Végül a puhára párolódott körték tetejére helyezzük a leves tésztát.
Előmelegített, forró sütőbe toljuk, majd pár perc alatt szép aranybarnára sütjük a tésztát a gyümölcs tetején.
A sütőből kivéve egy hirtelen mozdulattal ráfordítjuk egy tálcára úgy, hogy a körteszeletek kerüljenek felülre.
Langyosan tálaljuk, ízlés szerint kínálhatunk hozzá tejszínhabot vagy vaníliafagylaltot.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.