A tészta elkészítése: 1,5 dl tejbe beletesszük az élesztőt, de nem futtatjuk fel, hanem elkeverjük. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd beletesszük a porcukrot, a sót, a tojássárgákat, összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a tejes élesztőt és összegyúrjuk, végül a maradék tejjel összedolgozzuk. A hűtőbe tesszük pihentetni (addig a tölteléket elkészítjük)
A töltelék elkészítése: Lehetőleg előző nap este készítsük el. A túrót áttörjük és elkeverjük a cukorral, a tojássárgákkal, vaníliás cukorral és a citromhéjjal. Hozzáadjuk a mazsolát és a búzadarát, ismét összekeverjük, és állni hagyjuk.
A tésztát kivesszük a hűtőből, és 26-27 dkg-os darabokra osztjuk, majd téglalap alakúra, 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk.
A téglalap két rövidebb oldalát a végénél vékonyabbra nyújtjuk, rákenjük egyenletesen a 26 dkg-os tölteléket.
A tészta vékonyabb oldalát visszahajtjuk majd felcsavarjuk.
A beiglitészta tetejét először tojássárgájával megkenjük, száradni hagyjuk, utána bekenjük a tojásfehérjével, és szintén hideg helyen szárítjuk.
Végül 180-200 fokos sütőben sütjük kb. 30-40 percig.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.