Előkészítés: A csontokat forró vízzel leforrázzuk, majd lemossuk, félretesszük. A leveszöldségeket, a hagymát, a gombát, a fokhagymát megtisztítjuk, megmossuk, nagyobb darabokra vágjuk.
Elkészítés: Összekeverjük a darált húst a tojásfehérjével, majd egy megfelelő méretű fazékba tesszük. Hozzátesszük a csontokat, felöntjük kb. 3 liter vízzel (több ne legyen), és feltesszük főni. Forrásig kis lángon kevergetjük, nehogy leégjen. Amikor forr, beletesszük az összes zöldséget és a fűszereket, majd nagyon kíméletesen kb. 3 órán át főzzük. Ez idő alatt leve szépen elforr, de vizet csak akkor öntsünk hozzá, ha 1,5 liternél kevesebb lenne. amennyiben szükséges, utána ízesítünk, és ekkor öntjük bele a brandyt. Összeforraljuk, majd nagyon kíméletesen, vizes ruhán keresztül leszűrjük. Az erőlevest félretesszük. A visszamaradt csontról lefejtjük a húst, és nagyon apróra összevágjuk. Sózzuk, borsozzuk, félretesszük.
A húsos táskához a tojásból sóval, a liszttel és kevés vízzel tésztát gyúrunk. Jól kidolgozzuk, majd megkenjük az olajjal, és letakarva 15 percen át pihentetjük. Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk. A tészta egyik felére kis halmokat rakunk a főtt, összevágott húsból. A tojássárgájával megkenjük a húsok közötti részeket, majd ráborítjuk a tészta másik felét. A halmok között kissé összenyomjuk, majd felvágjuk a tésztát, és a kis táskákat sós vízben megfőzzük. Amikor megfőtt, leöblítjük.
A forró levest tányérba szedjük, ízlés szerint belevághatjuk a főtt zöldségeket, és a tésztatáskákkal tálaljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 4 óra múlva
1 adag: 237 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.