Elkészítés: A vizet, a sót, a cukrot és az olajat egy lábasban összekeverjük és felforraljuk. Belekeverjük a lisztet, és addig kevergetjük, míg el nem válik az edény falától. (Ez elég gyorsan bekövetkezik.)
Ezután robotgépbe tesszük vagy kézi mixerrel magas fordulaton habosítani kezdjük, majd egyenként alaposan belekeverjük a tojásokat.
Sima csöves (mondjuk 12-es csővel ellátott) nyomózsákba tesszük, és egymástól 4-5 cm-es távolságra apró halmocskákat nyomunk a sütőpapírral fedett tepsire. Legyenek szép csúcsosak.
Egy permetezővel alaposan bepermetezzük a halmokat vízzel. (Ezt el ne felejtsük!)
210 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük, míg szép színt kapnak.
A krémhez a keményítőt a cukor felével elkeverjük, és egy lábasba tesszük, felöntjük a tejjel, és simára keverés után félretesszük. A tojássárgájákat a maradék cukorral felhabosítjuk, és a tejes keverékből egy keveset hozzákeverünk a masszánkhoz, hogy kicsit lazítsuk.
A tejes keveréket feltesszük főni, és szépen lassan, folyamatos keverés közben hozzácsurgatjuk a sárgájás masszát, majd puding állagúra főzzük. Ha elértük a kívánt halmazállapotot, akkor egy tálba tesszük és celofánnak lefedjük, ezzel elkerülhetjük, hogy bebőrösödjön. Hagyjuk hűlni.
Ha langyosra hűlt a krém, akkor 3-as vagy 4-es sima csöves nyomózsákba töltjük a krémet, és a kis fánkocskáinkat mindet egyesével oldalba bökjük vele, és megtöltjük a krémmel őket.
Elkészítjük a csokiöntetet: a csokit feldaraboljuk és egy tálba tesszük. A tejszínt felmelegítjük, de ne forraljuk! Ha jó meleg, ráöntjük a csokira és simára keverjük, ez a ganache. (Plusz meleg tejszínnel hígíthatjuk, ha netán sűrű lenne.)
A fánkocskákat egymásra halmozzuk, és leöntjük a csokiöntettel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.