Elkészítés: A húst kockára vágom, a hagymát, a fokhagymát, a paprikákat és a paradicsomot darabolom.
Egy serpenyőben olajon a hagymát megdinsztelem, rádobom a fokhagymát és a húst, s addig keverem, míg a hús kifehéredik, megszórom borssal, paprikával, őrölt köménnyel, s öntök rá egy kevés vizet. Zsírjára pirítom, hozzáadom a paprikát és paradicsomot, tovább párolom. Majd felöntöm vízzel, s lassú tűzön főzöm. Mielőtt kész, öntök bele vörösbort és készre főzöm, keverek bele egy kevés tejfölt.
Közben kikeverem a tésztát, majd forrásban lévő vízbe kiszaggatom a nokedlit. Amikor megfőtt, leszűröm.
Tálalok. A tányérra szedek nokedlit, ráhalmozom a pörköltet, díszítem chilipaprikával, salátalevéllel és paradicsomszeletekkel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.