Előkészítés: A zöldbabot hagyjuk kiengedni, kb. 3 cm-es darabokra vágjuk, tésztaszűrő kanálba tesszük, majd kb. 2 percre lobogva forró sós vízben blansírozzuk. Kiemeljük a vízből, hideg vízzel leöblítjük és lecsepegtetjük. A retket megmossuk, és vékony karikára vágjuk. A póréhagymát megtisztítjuk, lemossuk, felkarikázzuk. Az uborkát megmossuk, és héjastól gyufaszálnyi csíkokra aprítjuk. A feta sajtot kockára vágjuk. A töltött olajbogyót felkarikázzuk.
Elkészítés: Az előkészített zöldségeket mély salátástálban lazán összekeverjük, hogy ne törjenek össze, és kb. fél órára a hűtőbe tesszük. Kisebb tálba tesszük az öntet hozzávalóit, megsózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük. A lehűlt salátát megöntözzük az öntettel, frissen tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 328 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.