Előkészítés: A zöldbabot hagyjuk kiengedni, kb. 3 cm-es darabokra vágjuk, tésztaszűrő kanálba tesszük, majd kb. 2 percre lobogva forró sós vízben blansírozzuk. Kiemeljük a vízből, hideg vízzel leöblítjük és lecsepegtetjük. A retket megmossuk, és vékony karikára vágjuk. A póréhagymát megtisztítjuk, lemossuk, felkarikázzuk. Az uborkát megmossuk, és héjastól gyufaszálnyi csíkokra aprítjuk. A feta sajtot kockára vágjuk. A töltött olajbogyót felkarikázzuk.
Elkészítés: Az előkészített zöldségeket mély salátástálban lazán összekeverjük, hogy ne törjenek össze, és kb. fél órára a hűtőbe tesszük. Kisebb tálba tesszük az öntet hozzávalóit, megsózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük. A lehűlt salátát megöntözzük az öntettel, frissen tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 328 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.