Elkészítés: A sertéskarajt 8 egyforma vastag szeletre vágjuk, kiklopfoljuk. A megmosott cukkinit és a meghámozott sárgarépát zöldséghámozóval hosszú, vékony szeletekre vágjuk. A körethez a hajdinát párolás előtt 1 órára hidegvízbe áztatjuk.
A karajszeleteket sóval, borssal, mustárral ízesítjük, majd befedjük a cukkini- és a sárgarépaszeletekkel, majd szorosan felcsavarjuk. Ezután éles késsel ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, bambusznyársakra húzzuk, megkenjük a zúzott fokhagymával elkevert olajjal, és lefóliázva hűtőbe tesszük pácolódni, míg a köretet elkészítjük.
A beáztatott hajdináról leöntjük a vizet, majd a zöldséglevesben lefedve 12-15 perc alatt puhára pároljuk, leszűrjük és lecsepegtetjük. A vajat felforrósítjuk, megfuttatjuk rajta az aprított petrezselymet, hozzáadjuk a krémsajtot, ha felolvadt, ráöntjük a főtt kölest, közepes tűzön 2-3 perc alatt összeforraljuk, és sóval utóízesítjük.
Végül a nyársakat forró grillen oldalanként 5-6 perc alatt pirosra sütjük.
Tálaláskor a sajtos hajdinát tányérra halmozzuk, és ráfektetjük a forró karajnyársakat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.