Mézes-mustáros csirkemell
Az eredeti Baklava
Rakott zöldbab darált hússal
Mirinda-szelet
Kapros tökfőzelék virslivel
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mákos guba
Krémes spenótfőzelék
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti
Vadas marha
Amerikai almás pite sós karamellel
Körömpörkölt csülökkel
A legjobb palacsintatészta
Szilvás gombóc hagyományosan
Finomfőzelék
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus stíriai metélt
Madártejszelet
Patiszon

Receptek patiszon hozzávalóval

Leírás

A patiszon avagy csillagtök nagyon különleges és finom alapanyag. Ám mégis kicsit tanácstalanok vagyunk a felhasználását illetően. Talán rántva fogyasztják a legtöbben, pedig ennél izgalmasabban is elkészíthető. Például nagyon fiom a rakott patiszon, aztán kihagyhatatlan lecsóként fogyasztva, sőt pörkölthöz, zöldségfasírthoz és raguhoz is alkalmas.

A fiatal és zsenge patiszon a legfinomabb. Darált hússal, zöldséggel és sajttal töltve például kihagyhatatlanul finom nyári étel. Lédús és semleges ízének, valamint alacsony kalóratartalmának köszönhetően diétákba is könnyen beilleszhető tökféle.

Mikor vedd?

Többnyire júniustól szeptemberig kapható az élelmiszerüzletekben, zöldség-gyümölcs kereskedésekben.

Hogyan tárold?

Néhány napig hűtőszekrényben tárolható, de érdemes minél frissebben felhasználni.
Tápérték(100 g)
18 kcal Energia
0.2 g Zsír
2.6 g Szénhidrát
1.2 g Fehérje
Patiszon receptek (41 db)
Legfrissebb

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.