A patisszont meghámozzuk, kisebb cikkelyekre vágjuk, eltávolítjuk a magjait, és egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
A darált húsból készült fasírthoz hasonlóan összeállítjuk: a lereszelt patisszonhoz hozzáadjuk a tojást, jól összedolgozzuk, megsózzuk, megborsozzuk, és ízlés szerint fűszerezzük a pirospaprikával és a fűszerkeverékkel.
Ezután hozzáadjuk a masszához a zabpelyhet, és hogy a sütésnél ne essen szét a fasírt. Egy kevés zsemlemorzsát is keverünk hozzá, épp csak annyit, hogy jól formázható állagú legyen.
Kis gombócokat vagy lapított golyókat formázunk, lisztbe forgatjuk őket, majd bő, forró olajban aranybarnára sütjük.
Megjegyzés
Ha túl sok patisszon terem a kertben, és unjuk már a hagyományos rántott patisszon receptet, érdemes kipróbálni ezt a húsmentes fasírtot! :)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.