A csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük, majd minden filéből három szeletet vágunk, és kissé kiklopfoljuk. Megsózzuk, megborsozzuk.
A felaprított hagymát 3 cl olajon megdinszteljük 1 csipet sóval. Hozzáadjuk a felszeletelt paprikát, együtt pirítjuk tovább, majd hozzáadjuk a faldarabolt paradicsomot és egy kevés cukrot vagy édesítőszert. 2-3 percig pároljuk együtt, addig, hogy éppen csak roppanós maradjon a paprika.
Ezután egy másik edényben 1/2 dl olajon megdinszteljük a megtiszított és felszeletelt gombát. Megsózzuk, megborsozzuk, és néhány perc alatt megpirítjuk.
Egy serpenyőben felmelegítünk 2 ek olajat, majd hozzáadjuk a vajat, és oldalanként kb. 4 perc alatt elősütjük rajta a hússzeleteket, majd átszedjük őket egy tepsibe, és ráöntjük a szaftot.
Egy tálban összekeverjük a lecsót, a gombát, a zabpelyhet és a tojást. Meghintjük bőven az apróra vágott petrezselyemzölddel, valamint ízlés szerint sóval és frissen őrölt borssal. Hozzáadjuk a reszelt sajt egyharmadát is, és alaposan összekeverjük.
A gombás ragut az elősütött húsra halmozzuk, a tetejét meghintjük sajttal. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, majd amikor a sajt olvadni kezd (kb. 5 perc), alufóliával letakarjuk, és további 15 percig sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.