Dödölle - az eredeti recept
Dubarry-csirkemell
Klasszikus kuglóf
Kapros tökfőzelék virslivel
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Klasszikus grízgaluska leves
Rakott zöldbab darált hússal
Krémes spenótfőzelék
Tojásos nokedli fejes salátával
Káposztás tészta egyszerűen
Vadas marha
Csupacsokis brownie
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Körömpörkölt csülökkel
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Kijevi csirkemell rizibizivel
Mákos guba
Farsangi szalagos fánk
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Patiszon

Receptek patiszon hozzávalóval

Leírás

A patiszon avagy csillagtök nagyon különleges és finom alapanyag. Ám mégis kicsit tanácstalanok vagyunk a felhasználását illetően. Talán rántva fogyasztják a legtöbben, pedig ennél izgalmasabban is elkészíthető. Például nagyon fiom a rakott patiszon, aztán kihagyhatatlan lecsóként fogyasztva, sőt pörkölthöz, zöldségfasírthoz és raguhoz is alkalmas.

A fiatal és zsenge patiszon a legfinomabb. Darált hússal, zöldséggel és sajttal töltve például kihagyhatatlanul finom nyári étel. Lédús és semleges ízének, valamint alacsony kalóratartalmának köszönhetően diétákba is könnyen beilleszhető tökféle.

Mikor vedd?

Többnyire júniustól szeptemberig kapható az élelmiszerüzletekben, zöldség-gyümölcs kereskedésekben.

Hogyan tárold?

Néhány napig hűtőszekrényben tárolható, de érdemes minél frissebben felhasználni.
Tápérték(100 g)
18 kcal Energia
0.2 g Zsír
2.6 g Szénhidrát
1.2 g Fehérje
Patiszon receptek (41 db)
Legfrissebb

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.