A cukkinit, a patisszont és a paradicsomot megmossuk, kisebb kockákra vágjuk. A vöröshagymát és a paprikát vastagabb csíkokra vágjuk. A kolbászt vékonyan felkarikázzuk. A bazsalikomot apróra vágjuk.
Az olajat felhevítjük egy serpenyőben vagy wokban, majd hozzáadjuk a felcsíkozott vöröshagymát, és pár perc alatt megfonnyasztjuk. Ezután hozzáadjuk a kétféle, vékonyra felkarikázott kolbászt, pár percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott cukkinit és patisszont is. Ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, majd hozzáadjuk az erős paprikakrémet, és a serpenyőt félig lefedve pár percig pároljuk.
Ezután hozzáadjuk a paprikát, majd amikor a paprika már félpuhára párolódott, a paradicsomot, és a bazsalikomot is. Óvatosan összeforgatjuk, és addig pároljuk tovább, amíg a zöldségek még roppanósak maradnak, és a paradicsom sem esik szét.
Közben elkészítjük a galuskát. A kakukkfű leveleit lecsipkedjük a száráról, a liszthez adjuk, és egy nagyobb csipet sóval együtt összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a villával előzőleg kissé felvert tojásokat, a víz felét, majd összekeverjük. Keverés közben apránként hozzáadagoljuk a maradék vizet, hogy egy sűrűbb, szaggatható masszát kapjunk.
Egy edényben bőséges mennyiségű, enyhén sós vizet forralunk, majd amikor már forr, beleszaggatjuk a galuskatésztát. Ezután megvárjuk, amíg feljön a víz tetejére, 1-2 percig főzzük, majd leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük. Az olajat felhevítjük, majd hozzáadjuk az alaposan lecsepegtetett galuskát. Ízlés szerint megsózzuk, majd összekeverjük, és tálalásig melegen tartjuk. A lecsó mellé kínáljuk.
Megjegyzés
Tálaláskor tegyünk a tányérra pár kanál galuskát, majd kanalazzuk mellé a lecsót, és úgy kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.