A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját elkeverjük a tejjel, hozzáadjuk a lisztet, az apróra vágott sonkát, a zöldségeket, a zabpelyhet, megsózzuk, megborsozzuk. Óvatosan hozzákeverjük a habot is.
Az olajat felforrósítjuk, és az elkészült masszából egy evőkanál segítségével kis fasírtokat szaggatunk bele. Aranybarnára sütjük, majd konyhai törlőpapírra szedjük, hogy a felesleges zsiradék lecsepegjen. Tálalhatjuk salátával, rizzsel, de főzelék feltétje is lehet.
Megjegyzés
Ha gluténmentes zabpehelyhet használunk, lisztérzékenyek is fogyaszthatják!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.