Megmossuk, szárazra töröljük, majd ujjnyi csíkokra vágjuk a csirkemellfilét. Megsózzuk és meghintjük a fokhagymás borssal.
Összekeverjük a tejfölt a tojással, a krémsajttal és a reszelt sajt felével. Megsózzuk, megborsozzuk, belekeverjük a szárított petrezselyemzöldet és a lestyánt. Felaprítunk 3 db szárított paradicsomot és a zabpehellyel és a csirkemellel együtt belekeverjük.
A spenótleveleket felforralt vízbe mártjuk, majd papírtörlőre szedjük, és megszárítjuk.
Egy őzgerincformát kibélelünk sütőpapírral és megkenjükolívaolajjal. Az aljára teszünk kb. 10 db kolbászkarikát, majd ráfektetjük a pulykasonkát. Ráhelyezzük a spenótleveleket, erre ismét kolbászkarikákat rakunk, végül ráborítjuk a csirkés keveréket. A tetejét megrakjuk mozzarellával, a maradék kolbásszal és az aszalt paradicsommal.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük (ameddig a teteje pirulni kezd). Amikor elkészült, sütőtepsire borítjuk, és gazdagon meghintjük reszelt sajttal. Visszatoljuk a sütőbe, és addig sütjük, amíg a sajt megpirul. Sütés után 10 percig pihentetjük, majd felszeleteljük.
Megjegyzés
A tavasz egyik hírnöke a spenót, amely nagyon megosztó zöldség. Szerintem azért, mert a legtöbben csak főzelékként használják... Igaz, ebbe a receptbe nem kell sok, de természetesen aki szereti, tehet bele többet is. Segítségképpen fázisfotókat is hoztam. Én az őzgerincformát sütés közben egy sütőtepsire rakom, ha esetleg a nedvesség kifolyna, ne menjen a sütőbe.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.