A megmosott brokkolirózsákat enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, és félretesszük.
A nokedlihez a lisztben elhabarjuk a tojásokat, megsózzuk, majd fokozatosan hozzáadunk annyi vizet, hogy sűrű állagú tésztát kapjunk, kikeverjük. Lobogó, sós vízbe szaggatjuk, kifőzzük, majd leszűrjük.
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd a megtisztított, finomra aprított hagymát üvegesre pároljuk rajta. Hozzáadjuk a vékony csíkokra szelt paprikát, puhára sütjük, majd hozzáforgatjuk a sonkacsíkokat és a villával kissé összetört főtt brokkolit. Megsózzuk.
A tejfölt megsózzuk, a kétféle reszelt sajtot összekeverjük. A sajt felét a tejfölhöz forgatjuk, majd összekeverjük a kész nokedlivel.
A nokedli felét elosztjuk egy nagy vagy több egyadagos hőálló tálban, ráhalmozzuk a zöldséges-sonkás keveréket, majd befedjük a többi nokedlivel. Megszórjuk a maradék sajttal, és 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk 20-25 percre, amíg a sajt szépen megpirul. Aprított petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.