Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
A tél közepén már kezdjük felélni utolsó vitamintartalékainkat. Fáradtak vagyunk, talán betegeskedünk is, pedig a természet ellát bennünket ízletes, színes zöldségekkel és gyümölcsökkel, amelyekből remek italokat készíthetünk. Jöhet egy vitaminbomba?

Jól tudjuk, hogy a nyersen préselt zöldség- és gyümölcslevek nagyon üdítőek, pótolják a folyadékot, segítik az emésztést, feltöltik ásványi anyag készleteinket, ráadásul tele vannak vitaminokkal. Mégis sokan fújnak visszavonulót a sárgarépalé vagy az uborkalé láttán, pedig aki megkóstolja, rájön, hogy ezek az italok nemcsak egészségesek, hanem finomak is.

Hogyan készítsd el?

A kiválasztott zöldséget vagy gyümölcsöt alaposan tisztítsd meg, majd vágd nagyobb darabokra, és ha van elektromos présed, préseld ki. Ha nem rendelkezel ilyen eszközzel, reszeld le a zöldséget, gyümölcsöt, és a levét csavard ki. Az így kapott léhez keverj néhány csepp citromot (így finomabb is, és nem is barnul meg). A kapott italt kóstold meg, és ha szükséges, egy kevés mézzel ízesítsd.

Az italok elkészítéséhez használhatsz érett gyümölcsöket, maradék friss zöldségeket, magas gyümölcs- vagy zöldségtartalmú rostos leveket, de a préselt leveket akár higíthatod tejtermékekkel, teával vagy ásványvízzel is.

Néhány alapital

Klasszikus sárgarépalé

Szükséged lesz néhány szép szál sárgarépára, amit a fenti módon kipréselsz, majd kevés citromlével, csipetnyi sóval és ízlés szerint mézzel ízesítheted.

Pikáns vitaminbomba

Készíts elő 2 deci kefírt, reszelj le 15 deka uborkát, majd alaposan keverd össze ezeket 1 deci sárgarépalével és 1,5 deci savanyúkáposzta-lével. A végén fűszerezd ízlés szerint, szerintünk remekül illik hozzá egy csipetnyi kapor.

Üdítő paradicsomos paprikalé

Válogass össze néhány egészséges zöldpaprikát, paradicsompaprikát és paradicsomot, préseld ki a levüket, és ízesítsd egy kevés sóval.

Paradicsomos narancsital

5 dl paradicsomlét keverj el 2 narancs és 1 citrom kicsavart levével, és fűszerezd meg kevés cayenne borssal. Újhagyma darabbal díszítve tálald.

További vitaminbomba recepteket találsz válogatásunkban >>>
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.