Minestrone recept
Minestrone
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Mákos guba  recept
Mákos guba
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
A tél közepén már kezdjük felélni utolsó vitamintartalékainkat. Fáradtak vagyunk, talán betegeskedünk is, pedig a természet ellát bennünket ízletes, színes zöldségekkel és gyümölcsökkel, amelyekből remek italokat készíthetünk. Jöhet egy vitaminbomba?

Jól tudjuk, hogy a nyersen préselt zöldség- és gyümölcslevek nagyon üdítőek, pótolják a folyadékot, segítik az emésztést, feltöltik ásványi anyag készleteinket, ráadásul tele vannak vitaminokkal. Mégis sokan fújnak visszavonulót a sárgarépalé vagy az uborkalé láttán, pedig aki megkóstolja, rájön, hogy ezek az italok nemcsak egészségesek, hanem finomak is.

Hogyan készítsd el?

A kiválasztott zöldséget vagy gyümölcsöt alaposan tisztítsd meg, majd vágd nagyobb darabokra, és ha van elektromos présed, préseld ki. Ha nem rendelkezel ilyen eszközzel, reszeld le a zöldséget, gyümölcsöt, és a levét csavard ki. Az így kapott léhez keverj néhány csepp citromot (így finomabb is, és nem is barnul meg). A kapott italt kóstold meg, és ha szükséges, egy kevés mézzel ízesítsd.

Az italok elkészítéséhez használhatsz érett gyümölcsöket, maradék friss zöldségeket, magas gyümölcs- vagy zöldségtartalmú rostos leveket, de a préselt leveket akár higíthatod tejtermékekkel, teával vagy ásványvízzel is.

Néhány alapital

Klasszikus sárgarépalé

Szükséged lesz néhány szép szál sárgarépára, amit a fenti módon kipréselsz, majd kevés citromlével, csipetnyi sóval és ízlés szerint mézzel ízesítheted.

Pikáns vitaminbomba

Készíts elő 2 deci kefírt, reszelj le 15 deka uborkát, majd alaposan keverd össze ezeket 1 deci sárgarépalével és 1,5 deci savanyúkáposzta-lével. A végén fűszerezd ízlés szerint, szerintünk remekül illik hozzá egy csipetnyi kapor.

Üdítő paradicsomos paprikalé

Válogass össze néhány egészséges zöldpaprikát, paradicsompaprikát és paradicsomot, préseld ki a levüket, és ízesítsd egy kevés sóval.

Paradicsomos narancsital

5 dl paradicsomlét keverj el 2 narancs és 1 citrom kicsavart levével, és fűszerezd meg kevés cayenne borssal. Újhagyma darabbal díszítve tálald.

További vitaminbomba recepteket találsz válogatásunkban >>>
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.