Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Avokádókrém recept
Avokádókrém
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Mákos guba  recept
Mákos guba
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Puncstorta  recept
Puncstorta
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
A tél közepén már kezdjük felélni utolsó vitamintartalékainkat. Fáradtak vagyunk, talán betegeskedünk is, pedig a természet ellát bennünket ízletes, színes zöldségekkel és gyümölcsökkel, amelyekből remek italokat készíthetünk. Jöhet egy vitaminbomba?

Jól tudjuk, hogy a nyersen préselt zöldség- és gyümölcslevek nagyon üdítőek, pótolják a folyadékot, segítik az emésztést, feltöltik ásványi anyag készleteinket, ráadásul tele vannak vitaminokkal. Mégis sokan fújnak visszavonulót a sárgarépalé vagy az uborkalé láttán, pedig aki megkóstolja, rájön, hogy ezek az italok nemcsak egészségesek, hanem finomak is.

Hogyan készítsd el?

A kiválasztott zöldséget vagy gyümölcsöt alaposan tisztítsd meg, majd vágd nagyobb darabokra, és ha van elektromos présed, préseld ki. Ha nem rendelkezel ilyen eszközzel, reszeld le a zöldséget, gyümölcsöt, és a levét csavard ki. Az így kapott léhez keverj néhány csepp citromot (így finomabb is, és nem is barnul meg). A kapott italt kóstold meg, és ha szükséges, egy kevés mézzel ízesítsd.

Az italok elkészítéséhez használhatsz érett gyümölcsöket, maradék friss zöldségeket, magas gyümölcs- vagy zöldségtartalmú rostos leveket, de a préselt leveket akár higíthatod tejtermékekkel, teával vagy ásványvízzel is.

Néhány alapital

Klasszikus sárgarépalé

Szükséged lesz néhány szép szál sárgarépára, amit a fenti módon kipréselsz, majd kevés citromlével, csipetnyi sóval és ízlés szerint mézzel ízesítheted.

Pikáns vitaminbomba

Készíts elő 2 deci kefírt, reszelj le 15 deka uborkát, majd alaposan keverd össze ezeket 1 deci sárgarépalével és 1,5 deci savanyúkáposzta-lével. A végén fűszerezd ízlés szerint, szerintünk remekül illik hozzá egy csipetnyi kapor.

Üdítő paradicsomos paprikalé

Válogass össze néhány egészséges zöldpaprikát, paradicsompaprikát és paradicsomot, préseld ki a levüket, és ízesítsd egy kevés sóval.

Paradicsomos narancsital

5 dl paradicsomlét keverj el 2 narancs és 1 citrom kicsavart levével, és fűszerezd meg kevés cayenne borssal. Újhagyma darabbal díszítve tálald.

További vitaminbomba recepteket találsz válogatásunkban >>>
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.