A vendégek megtekinthetik az Európában is páratlan szépségű Zsolnay csempékkel díszített főzőházat, és a Lenk Zsolt séf által megálmodott vacsoramenü mellett Vásárhelyi István sörgasztronómus izgalmas sörös történeteit hallhatják, ahol ezúttal a nők álltak a középpontban.
A legutóbbi élményvacsora tematikáját a megújulás, a tavasz és a nők sörgyártásban betöltött szerepe inspirálta. Zöld színek kerültek terítékre: előételként pisztrángot és kaviárt szolgáltak fel zöld mousse és turbolya dresszinggel, melyhez Dreher Gold sört ajánlott a sörmester. A zöldborsóleves panna cottával fogás mellé Kozel Premium Lager párosult, a főétel - bivaly hátszín spenót pürével és a tavaszi kert zöldségeivel – mellé pedig Dreher Red Ale. A pisztáciás csokoládé mousse kiwivel desszerthez pedig Dreher Bak dukált.
Vásárhelyi István sörgasztronómus, már korábban is többször bizonyította, hogy a sör és az ételek gondos összeválogatása milyen élményt jelent az ízek szerelmeseinek. Izgalmas előadásában érdekes történeteket mesélt a nők szerepéről a sörgyártás történetében, például arról, hogy számos kultúrában a nők tevékenységi körébe tartozott a sörfőzés művészete, vagy hogy Kleopátra adót vetett ki a sörre, hogy finanszírozza a Római Birodalommal vívott háborút. Vásárhelyi István egy különleges söralapú koktéllal köszöntötte a sörvacsora vendégeit.
Kőbánya Libre
Hozzávalók:
1,5 dl Dreher Red Ale
1 dl kóla
1 cl mentaszirup
lime
mandarin
jég
Elkészítés: A mandarin és lime gerezdeket koktélfával megnyomkodjuk, a poharat félig megtöltjük jéggel, rátöltjük a mentaszirupot, a kólát, végül a Dreher Red Ale-t, a szívószállal (bárkanállal) megkeverjük.
Zöldborsó leves panna cottával (10 adag)
Hozzávalók:
1 zacskó (1kg) zöldborsó fagyasztott (vagy friss zöldborsó fejtve)
1 köteg petrezselyem (10 csomó)
2 db lime levél
1 db bio citrom héja
2 közepes fej vöröshagyma
100 g friss zsengeborsó, cukorborsó
só-őrölt bors
1 ek cukor
0,25 liter liter tej
0,75 liter 35% tejszín (laktóz mentesből is lehet készíteni)
10 db kisebb forma vagy szilikon muffin forma (amiből könnyen kiszedhető)
18-20g zselatin por vagy agar-agar 3g / liter
A leves elkészítése:
A hagymát megpucoljuk és félbevágjuk, a zöldborsót 6 liter zöldség alaplével elkezdjük főzni. Sózzuk, kevés őrölt borssal fűszerezzük. Forrástól számítva 15-20 percig főzzük, amíg a lé kellemesen zöldborsó ízű lesz. Leszűrjük és az összekötött petrezselyem szárával a levet 4 literre redukáljuk, majd hozzáadjuk a lime héjat. A levest lehűtjük és a fele petrezselyemzöldet beleturmixoljuk , majd átszűrjük egy pelenkán. Sózzuk, pici cukorral ízesíthetjük, ha szükséges.
A zöldborsó Panna Cotta elkészítése:
A megfőtt zöldborsóból kiszedjük a lime héjat, némi leveslé felhasználásával krémes pürét készítünk belőle és átpasszírozzuk. A tejszínt és tejet felforraljuk, annyi pürét adunk hozzá, míg sűrű borsó ízű krémet kapunk. Megsózzuk. 1 liter alaphoz 18-20g zselatin port hideg vízbe beáztatunk, mikróban felmelegítjük és belekeverjük a tejszínes zöldborsó krémbe. A formákat bevizezzük és beletöltjük a krémünket. 1-2 órára hűtőbe rakjuk, hogy megdermedjen.
A petrezselyem hab elkészítése:
A petrezselyem leveleket tejszínnel alaposan összeturmixoljuk. Sózzuk és borsozzuk, majd átszűrjük. Kemény habbá verjük a tejszínt. A levest melegen és langyosan is tálalhatjuk. A panna cottát a tányérba szedjük, a habot rákanalazzuk. Zsenge borsócsirával, forrázott cukorborsóval tálaljuk.
Dreher Kozel Premium Lager illik ehhez a fogáshoz.
A következő vacsorára május 29-én kerül sor.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.