Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Sörök

Kóstold meg a sörrel készült különlegességeket!

Páratlan élményt nyújt a kéthavonta megrendezésre kerülő Dreher Kulináris Élményvacsora, ahol a sör és a finom ételek szerelmesei bepillantást nyerhetnek a sörgyártás kulisszatitkaiba.

A vendégek megtekinthetik az Európában is páratlan szépségű Zsolnay csempékkel díszített főzőházat, és a Lenk Zsolt séf által megálmodott vacsoramenü mellett Vásárhelyi István sörgasztronómus izgalmas sörös történeteit hallhatják, ahol ezúttal a nők álltak a középpontban.

A legutóbbi élményvacsora tematikáját a megújulás, a tavasz és a nők sörgyártásban betöltött szerepe inspirálta. Zöld színek kerültek terítékre: előételként pisztrángot és kaviárt szolgáltak fel zöld mousse és turbolya dresszinggel, melyhez Dreher Gold sört ajánlott a sörmester. A zöldborsóleves panna cottával fogás mellé Kozel Premium Lager párosult, a főétel - bivaly hátszín spenót pürével és a tavaszi kert zöldségeivel – mellé pedig Dreher Red Ale. A pisztáciás csokoládé mousse kiwivel desszerthez pedig Dreher Bak dukált.

Vásárhelyi István sörgasztronómus, már korábban is többször bizonyította, hogy a sör és az ételek gondos összeválogatása milyen élményt jelent az ízek szerelmeseinek. Izgalmas előadásában érdekes történeteket mesélt a nők szerepéről a sörgyártás történetében, például arról, hogy számos kultúrában a nők tevékenységi körébe tartozott a sörfőzés művészete, vagy hogy Kleopátra adót vetett ki a sörre, hogy finanszírozza a Római Birodalommal vívott háborút. Vásárhelyi István egy különleges söralapú koktéllal köszöntötte a sörvacsora vendégeit.

Receptek

Kőbánya Libre

Hozzávalók:
1,5 dl Dreher Red Ale
1 dl kóla
1 cl mentaszirup
lime
mandarin
jég

Elkészítés: A mandarin és lime gerezdeket koktélfával megnyomkodjuk, a poharat félig megtöltjük jéggel, rátöltjük a mentaszirupot, a kólát, végül a Dreher Red Ale-t, a szívószállal (bárkanállal) megkeverjük.

Zöldborsó leves panna cottával (10 adag)

Hozzávalók:
1 zacskó (1kg) zöldborsó fagyasztott (vagy friss zöldborsó fejtve)
1 köteg petrezselyem (10 csomó)
2 db lime levél
1 db bio citrom héja
2 közepes fej vöröshagyma
100 g friss zsengeborsó, cukorborsó
só-őrölt bors
1 ek cukor
0,25 liter liter tej
0,75 liter 35% tejszín (laktóz mentesből is lehet készíteni)
10 db kisebb forma vagy szilikon muffin forma (amiből könnyen kiszedhető)
18-20g zselatin por vagy agar-agar 3g / liter

A leves elkészítése:

A hagymát megpucoljuk és félbevágjuk, a zöldborsót 6 liter zöldség alaplével elkezdjük főzni. Sózzuk, kevés őrölt borssal fűszerezzük. Forrástól számítva 15-20 percig főzzük, amíg a lé kellemesen zöldborsó ízű lesz. Leszűrjük és az összekötött petrezselyem szárával a levet 4 literre redukáljuk, majd hozzáadjuk a lime héjat. A levest lehűtjük és a fele petrezselyemzöldet beleturmixoljuk , majd átszűrjük egy pelenkán. Sózzuk, pici cukorral ízesíthetjük, ha szükséges.

A zöldborsó Panna Cotta elkészítése:

A megfőtt zöldborsóból kiszedjük a lime héjat, némi leveslé felhasználásával krémes pürét készítünk belőle és átpasszírozzuk. A tejszínt és tejet felforraljuk, annyi pürét adunk hozzá, míg sűrű borsó ízű krémet kapunk. Megsózzuk. 1 liter alaphoz 18-20g zselatin port hideg vízbe beáztatunk, mikróban felmelegítjük és belekeverjük a tejszínes zöldborsó krémbe. A formákat bevizezzük és beletöltjük a krémünket. 1-2 órára hűtőbe rakjuk, hogy megdermedjen.

A petrezselyem hab elkészítése:

A petrezselyem leveleket tejszínnel alaposan összeturmixoljuk. Sózzuk és borsozzuk, majd átszűrjük. Kemény habbá verjük a tejszínt. A levest melegen és langyosan is tálalhatjuk. A panna cottát a tányérba szedjük, a habot rákanalazzuk. Zsenge borsócsirával, forrázott cukorborsóval tálaljuk.

Dreher Kozel Premium Lager illik ehhez a fogáshoz.

A következő vacsorára május 29-én kerül sor.

ERZSÉBET HÍD ÉS ÚJ RECEPT - MEGÚJULT A DREHER CLASSIC >>>

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.