Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Holstein szelet recept
Holstein szelet
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mákos guba  recept
Mákos guba
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Tea

Nemcsak borokkal, hanem teákkal is kísérhető az étkezés

Harmincadik születésnapját ünnepli a Merrill J. Fernando által alapított Dilmah Tea, amely mára Srí Lanka, gyarmati nevén Ceylon leghíresebb teamárkája lett, melyet két fiáról, Dilhanról és Malikról nevezett el. Az elmúlt évtized pedig az új generáció aktív szerepvállalásával számos izgalmas kísérletezést hozott a vállalat életébe, melyek a teafogyasztókat is kreativitásra ösztönözhetik.

A család mára több olyan üzletágat épített a tea köré, amely túlmutat a teafeldolgozáson és kereskedelmen, s szorosan kapcsolódik a gasztronómiához is. A Paul Bocuse Akadémiával 2009-ben kezdődött együttműködésük, s az első International School of Tea kurzus óta több ezer szakember utazott Lyonba és Sri Lankára , hogy részt vegyenek professzionális teaképzéseken.

A Dilmah nemzetközileg is elismert séfekkel való közös munkája becsempészte a teát a gasztronómia világába, melynek során olyan különleges tea- és ételpárosításokat alkottak meg, amelyek teljesen új megvilágításba helyezik a teafogyasztást.

Ugyanis nemcsak a borok, hanem a fekete és zöld teák is kiválóan alkalmasak arra, hogy egy-egy fogás kísérői legyenek. Nincs is ebben semmi meglepő, hiszen ahogy a borok, úgy a teák esetében is kiemelten fontos a terroir, vagyis a termőterület adottságai, a kézzel szüretelt levelek feldolgozása, a teakészítés s a megfelelő szervírozás – figyelve a hőmérsékletre és a víz minőségére.

A natúr teák és herba főzetek mellett érdemes bátran kísérletezni az ízekkel, és mi is, akárcsak a bártenderek, alkothatunk hideg és meleg teaitalokat alkohollal vagy anélkül, friss gyümölcsök, szárított fűszerek, virágok és friss fűszernövények hozzáadásával. A Dilmah színes választéka rengeteg ötletet adhat az ízekkel való játékhoz, ami csupán az alkotókedven múlik.


Az őszi-téli teaszezont két izgalmas gasztronómiai eseménnyel indította a Dilmah hazai forgalmazója, ahol profi séfek és bártenderek alkottak szuperkülönleges teakoktélokat és ételeket a teákhoz párosítva. Jó hír, hogy itthon is egyre több vendéglátóhely nyitott a teákkal való kísérletezésre, és pazar uzsonnaprogramként az Afternoon Tea újrafelfedezésére. Nem kell azonban szakmabelinek lenni ahhoz, hogy különleges délutáni étkezéssel lepjük meg barátainkat vagy családunkat, ahol a teáké a főszerep a szendvicsek, krémek, édes-sós sütemények mellett, sőt, akár koktélokban is. Ehhez pedig épp ideális a decemberi-januári időszak, mert egy teadélután is bármikor ünnepi hangulatba hozhat.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.