Finomfőzelék
Babgulyás
Dubarry-csirkemell
Káposztás tészta egyszerűen
Epres blondie
Klasszikus stíriai metélt
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Kapros tökfőzelék virslivel
Hagymás rostélyos
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Kijevi csirkemell rizibizivel
Mákos guba
Dödölle - az eredeti recept
Tojásos nokedli fejes salátával
Zsemlegombóc
Klasszikus grízgaluska leves
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Krémes spenótfőzelék
Ha nyár, akkor főtt kukorica - csupán csak az a kérdés, hogyan főzzük meg anélkül, hogy a tűzhely bekapcsolásával további fokokkal tolnánk felfelé a hőmérő higanyszálát a konyhában. Ilyenkor jön képbe a sokat szidott, de tulajdonképpen jolly joker mikró - máris mondjuk, hogy készítsd el benne a nyár slágerkajáját!

Bár a naptár szerint a nyárból lassan kifelé haladunk, az időjárás erről tudomást sem véve ismét hőségrekordokkal vegzál bennünket. Ilyenkor hasznos lehet minden recept, "amihez a sütőt sem kell bekapcsolni", így most mi is hoztunk egyet, mégpedig a legfinomabb és legegészségesebb nyári snack, a főtt kukorica mikrós változatát! Máris mondjuk, hogyan készül.

Főtt kukorica - a nyár slágere (Fotó: Shutterstock)
Főtt kukorica - a nyár slágere (Fotó: Shutterstock)


Így készül a főtt kukorica - mikróban:

Az alábbi turbó módszerek csak kis mennyiséghez alkalmazhatók, de nem elvetendők, ha rád tör az azonnali ehetnék. A pontos elkészítési idő a készüléktől függhet.

1. Az egyszerűbb módszer szerint a bontatlan csuhéjú 1-2 db csövet tányéron tedd be a mikróba, és hagyd, hogy maximális teljesítményen – 850 watton – 3 percig párolódjon a saját levében. A mikróban főtt kukoricát mindenképpen kesztyűben vedd ki, mert nagyon forró, és rácsra téve hagyd hűlni, mielőtt kibontod!

2. A másik módszerhez a megtisztított, esetleg feldarabolt kukoricát helyezd fedeles üvegtálba néhány levéllel együtt. Önts alá vizet, majd a lefedett jénaiban mikrózd 7-10 percig.

Tény, hogy a főtt kukorica ezzel a főzési módszerrel nem annyira finom, mint amikor vízben főzöd, de előnye, hogy nem kell bekapcsolni hozzá a kánikulában pluszforróságot árasztó tűzhelyt, továbbá a munkahelyi mikróban is elkészítheted!

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.