Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Minestrone recept
Minestrone
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Mákos guba  recept
Mákos guba
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Borok

Top 100 Magyar Bor 3. helyezett: Carpinus Grand Reserve Furmint, Tokaj, 2019

Közel 500 bort és pezsgőt kóstolt meg a szakmai zsűri, hogy kiválassza Magyarország legjobb borát 2023-ban. Az idén megújult Top 100 Magyar Bor kiadványban a száz legjobb kerül bemutatásra. A Mindmegette.hu-n indul a visszaszámlálás, és napokon belül kiderül, melyik Magyarország legjobb bora. A 3. helyezett a Carpinus Grand Reserve Furmint, Tokaj, 2019 bor.

Top 100 magyar bor 3. helyezett:
Carpinus Grand Reserve Furmint, Tokaj, 2019

 

 

 

A borról:
 

A bodrogkisfaludi Carpinus Pincészet egyik csúcs száraz fehérbora, melyhez három különböző első osztályú dűlőről szüretelik a szőlőt. A bort magyar hordókban érlelik, és hat hónapig seprőn tartják. Az illat enyhén édeskés, érezhető benne érett alma, narancshéj, mézes jegyek. A hordó határozottan jelen van, de nem zavaróan, szépen „megfér” a komplex illatban. A hordófűszerek, a vanília szájban is érezhetők, de mellettük jó savak és sok fehér húsú gyümölcs teszi egészen komplexszé a szerkezetet. Egyensúlyosan gazdag, „nagyvonalú” bor, melynek textúrája finom, krémes, hosszú utóízében pedig szép, különleges ásványos karakter is megjelenik.

 

BORKALKULÁTOR

 

 

 

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.