Sajnos azonban nem mindegy, melyik csokoládét választod. Ugyanis, a tejes és töltött változatok csak a zsírpárnáidat gyarapítják. Ugyanakkor a legalább 70%-os kakaótartalommal rendelkező fekete csokiban lévő flavonolnak számos pozítiv hatást köszönhetsz.
Az utóbbi években számos tudományos vizsgálat erősítette meg, hogy a sok kakaót tartalmazó, sötét színű csokoládé kiemelkedően alkalmas a szív- és érbetegségek megelőzésére. Davide Grassi, az Aquilai Egyetem professzora szerint ugyanis az étcsokoládéban lévő flavonolok hatására az erek belső felszínének sejtjei olyan értágító anyagot termelnek, amely csökkenti a vérnyomást. Emellett javul az inzulinérzékenység is, amely többek között mérsékli a cukorbetegség, valamint a hasra hízás kockázatát.
A növények fontos alkotóelemei a flavonoidok. Többek között a virágok színét adó pigmentek termelődésében játszanak szerepet, védik a növényt a kívülről jövő támadások ellen. De az állati és az emberi szervezetet is képesek megóvni: erős antiallergén, gyulladáscsökkentő, daganatellenes hatásuk van, hatékony antioxidánsok. A kedvező biológiai tulajdonságokkal rendelkező flavonolok a flavonoidcsalád egyik csoportját adják. Éppen ezen összetevő miatt tartják szív- és érvédő tulajdonságúnak a vörösbort és a zöld teát, ám a legtöbb belőlük mégis a kakaóban, illetve a kakaóban gazdag étcsokoládéban található.
A fekete csoki bőrvédő hatását egy német kutatócsoport vizsgálta. Eredményeik azt mutatták, a flavonolban gazdag, étcsokoládét tartalmazó italt fogyasztó hölgyek bőre selymessé és rugalmassá vált. Az étcsokoládé mindemellett tartalmaz vasat, kalciumot, káliumot, valamint A-,B-,C- és E-vitamin.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.