Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Mákos guba  recept
Mákos guba
Az olasz konyha több mint a pizza és a spagetti. Bemutatkozik a gnocchi, amit nem is olyan nehéz elkészíteni házilag!

Mi az a gnocchi?

A gnocchi (ejtsd: nyokki) egy, a mi nudlinkhoz hasonlítható olasz krumplitésztaféle, amelyet különféle változatokban ugyan, de a legtöbb nemzet konyhája ismer. A vagdalt, bordázott tésztadarabkák alaptésztája eredetileg búzafinomliszttel vagy kukoricaliszttel készül.

 

 

Az alaprecept (4 személyre):

Főzzünk meg héjastul 1 kg burgonyát. A vízből kivéve hagyjuk hűlni, majd passzírozzuk át krumplinyomón. Terítsük szét egy gyúródeszkán, majd amikor kihűlt, apránként dolgozzuk össze 300 g liszttel, valamint 2 db tojássárgájával. Sózzuk, borsozzuk is meg. Gyúrjuk össze a tésztát, majd sodorjuk ujjnyi vastag csíkokká, és késsel szaggassunk ki belőle kb. 1,5 cm-es darabokat. Lobogó vízben főzzük ki, majd szűrjeük le, és kínáljuk ízlés szerinti paradicsomos, tejszínes vagy más szósszal.

Gnocchi receptek >>>

 

 

Variáljuk!

Akárcsak a tésztákat, ezt az ételt is számos módon variálhatjuk, idényzöldségekkel, szószokkal, hússal vagy tenger gyümölcseivel téve gazdagabbá. A fokhagymás-tejszínes szószt például zsályával bolondíthatjuk meg, de gombamártással, fonnyasztott medvehagymával vagy ricottás paradicsomszósszal is ellenállhatatlan lesz.

A mediterrán konyhák fűszertárában fontos helyet elfoglaló bazsalikom frissen, az ételre tépkedve a legfinomabb, így érdemes tartanod belőle egy cseréppel a konyhaablakban. A tésztaételek mellett tojásos fogásokhoz és friss salátákhoz is fogyaszthatod, de a pizzára is dobhatsz belőle, mielőtt a sütőbe tolod!

 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.