A kínai újév nagy esemény: hatalmas készülődés előzi meg az úgynevezett tavaszünnep vagy holdújév beköszöntét. Nem csak a hatalmas Kínában, de a világ számtalan kínai kolóniájában ilyenkor megáll az élet, és mindenki az ünnepségre készül. A statisztikák szerint ilyenkor a világ népességének negyede ünnepel!
Hasonlóan a keresztény húsvéthoz, a kínai tavaszünnep időpontja is évről évre változik: mindig január 21. és február 21. közé esik, a február 4-hez legközelebb eső újhold napjára. Idén ez 2021. február 12-re esik, ekkor kezdődik a kínai újév, ami most – a kínai horoszkóp szerint – a Bivaly éve lesz, és 2022. január 31-ig tart.
Hasonlóan a mi hiedelmeinkhez, az újév napja a kínai hagyomány szerint is meghatározó az egész évre. Igyekeznek tökéletesen tisztára kitakarítani otthonaikat, kisöpörni az elmúlt év minden szemetét, és tisztán, megújulva várni az új esztendőt. Új ruhát viselnek, és rengeteg féle ételt készítenek, mindenből bőséggel, hogy az új évre is jusson elegendő, így biztosan nem szűkölködnek majd.
A kínai újév jó alkalom arra, hogy mi is készítsünk valamilyen kínai fogást. Szerencsére sokféle egyszerű recept közül is választhatunk, bár feltehető, hogy az autentikus kínai fogásokhoz számos különleges – nálunk talán nehezen beszerezhető – alapanyag is szükséges.
Hogy szerencsesütit esznek-e az újév kezdetekor, azt nem tudjuk, de szerencsehozó tavaszi tekercset egészen biztosan, hiszen ennek receptjét pont ennek a tavaszünnepnek alkalmából maga Buddha hagyományozta követőinek. Nem bonyolult étel, viszont rengeteg módon tölthető, többféleképp süthető.
Ha esetleg még ennél is gyorsabb és egyszerűbb fogást készítenél, akkor érdemes előkapni az ázsiai csodaedényt, a wokot, amiben tényleg percek alatt elkészül hús is, zöldség is, a tésztaételekről nem is beszélve!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.