A hagyományos szlovák konyha alapja a burgonya, a káposzta és a sajt. Mi más is juthatna erről eszünkbe, mint a sztrapacska? Ezt a krumplis tésztából készített nokedliszerűséget savanyú káposztával fogyasztják.
A nemzeti ételnek számító, juhtúróval és sült szalonnával megszórt galuska neve bryndzové halušky. Turecká településen évente világbajnokságot rendeznek a készítői és a nagyevők számára.
A sajtok közül népszerű a parenyica és az ostyepka (formába préselt, füstölt juhsajt).
Érdemes megkóstolni a kiadós leveseket is: a kolbászos káposztalevest (kapustnica) vagy a bablevest (fazuova polievka).
Étkezés előtt vétek visszautasítani a borókapálinkát (borovička) vagy a Fehér-Kárpátok völgyéből származó híres szilvapálinkát (bošácka slivovica).
A szakolcai kürtőskalács (skalicky trdelník) az első eredetvédett szlovák termék.
Jó tudni, hogy mindenféle kelt tésztából készült süteményt kalácsnak hívnak, a pizzaszerű sós lepényeket és a káposztás vagy tepertős pogácsákat is, melyekre jól csúszik a sör.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.