Csikós tokány recept
Csikós tokány
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Világkonyha

Színpompás perui ízek a szakács zsenitől

Soha ne bízz egy olyan séfben aki a szabadidejében nem eszik igényesen!

Ez a 26 éves szakács zseni, Adam Rawson hitvallása, aki gyermekkorát Franciaországban töltötte és 15 évesen már érdeklődött a főzés iránt. Angol pub-okban és olasz éttermekben kezdte a szakmát, aztán egy síszezont Ausztriában töltött, és a munka mellett snowboardozni is megtanult. A folytonos tanulás rendkívül fontos számára. Londonba költözése után neves szállodákban dolgozott, majd két évig a legendás Nuno Mendes ‘Viajante’ éttermében fejlesztette tudását, aki most az über menő, celebektől hemzsegő Chiltern Firehouse főszakácsa.

Számos 1, 2 és 3 Michelin csillagos étteremben sztázsolt, mint például a Le Manoir au’Quat Saisons, a Texture vagy a Le Champignon Sauvage, majd úgy döntött, más kihívást keres és egy négy éttermes street food vállalkozás séfje lett.

Most a londoni fúziós perui Pachamama étterem főszakácsa, ahol minden a legjobb, legfrissebb alapanyagok körül forog, az inspirációt pedig perui ízek és főzési technikák adják, ahol a vendégek közös tálból eszik a cevichet, a grillezett húsokat, halakat és salátákat, perui csilivel és friss zöldfűszerekkel megbolondítva. “Imádom a perui konyhát, elképesztő kihívásnak tartom” – vallja.

Adam fiatal kora ellenére nagyon meggyőző szakmai tapasztalattal rendelkezik. Egészen biztosan választ tud majd arra is adni, hogy Gordon Ramsay-től valóban rettegnek-e az alkalmazottai, elvégre egy évet töltött Gordon Ramsay Claridge’s éttermében.

Mostanában odavan az erdei gombákért, tárkonnyal és fokhagymával sütve, piritóssal és buggyantott tojással. Sose értette, hogy kiváló séf kollégái hogyan ehetnek ócska gyorskajákat szabadidejükben. Ezt bizonyítandó, a hűtőjéből soha nem hiányozhat a következő 5 alapanyag: miso, tom yam paszta, fokhagyma, tej, citrom/lime és tojás.

Szerinte a jó hamburger soha nem megy ki a divatból, és hamarosan a kínai konyha is megkapja a londoni ráncfelvarrást a thai, karib, izraeli ételek után, hiszen az éttermek egyre inkább a hagyományos utcai ételek felé fordulnak és azokat értelmezik újra a hozzáértő ételimádók számára. Titkos kedvence az Oreo keksz.

Perui Pop-Up Budapesten, ezt ki kell próbálni!

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.