A virsli múmiát könnyű és szórakoztató elkészíteni, gyorsan megvan, a gyerekek és a felnőttek is imádják és rendkívül mutatós. Én szoktam csinálni néha gyerekzsúrokra is, „csak úgy”, és mindig akkora sikert arat, hogy most már az ottalvós bulikra is ezt szokták rendelni a gyerekek barátai.
1 csomag kész leveles tészta
6 pár virsli
1 tojás a kenéshez
1. Görgesd ki a leveles tésztát, ha felcsavartat vettél. Ha tömböt, nyújtsd 2 mm vastag lappá. Vágj a leveles tésztából 5 mm vastag, hosszú csíkokat.
2. Fogj egy virslit, és kezdd el körbetekerni rajta a tésztát úgy, hogy a „homlokával” kezded és kihagysz az arcnak egy kb. 2 cm-es részt. Ha a virsli aljára értél, fogj egy újabb csíkot és haladj vele fölfelé. Nem baj, ha a tekerés nem szabályos! Minél rusztikusabb, annál viccesebb lesz a végeredmény!
3. Kend meg a tészta felszínét enyhén tojással.
4. Tedd a kis múmiákat 180 fokra előmelegített sütőbe, majd süsd őket 15-20 perc alatt aranybarnára.
5. Ha nagyon kreatív akarsz lenni, csinálj a virslinek 2 szemet, krémsajtból 1-1 mákszem pupillával, de tehetsz rá boltban kapható cukorszemet is a buli kedvéért. Ha vadnak ígérkezik a halloweeni party, kicsit locsold meg a múmiákat ketchup „vérrel”. Kínáld még melegen.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.