Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Puncstorta  recept
Puncstorta
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Saláta, rakott étel vagy köret a sülthöz - a zöldbab sokféleképpen felhasználható. Ajánlunk 3 különleges receptet.
1. Nizzai saláta

Hozzávalók (4 személyre):
4 burgonya, 1 evőkanál olívaolaj, 200 g apró, félbevágott zöldbab, 300 g lecsepegtetett konzerv olajos tonhal, 200 g fejessaláta-levél, 150 g félbevágott koktélparadicsom, 20 kimagozott fekete olajbogyó, 2 evőkanál kapribogyó, 3 cikkekre vágott kemény tojás, 8 szardella
az öntethez:
1 gerezd összezúzott fokhagyma, 1 teáskanál dijoni mustár, 2 evőkanál fehérborecet, 1 teáskanál citromlé, 125 ml olívaolaj

Elkészítése:
1. A meghámozott burgonyát forró, sós vízben kb. 15 perc alatt puhára főzzük. Leszűrjük, apró kockákra vágjuk, majd tálba tesszük. Meglocsoljuk olívaolajjal és jól összerázzuk.
2. A zöldbabot sós vízben 3 percig főzzük, lecsöpögtetjük, hideg vízzel leöbítjük és félretesszük.
3. Az öntethez lazán összekeverjük a fokhagymát, a mustárt, az ecetet és a citromlevet. Vékony sugárban beleöntjük az olajat, és simára keverjük.
4. A tonhalat tálba tesszük, villával nagyobb darabokra törjük. Egy tányér aljára salátaleveleket fektetünk, ezekre rászórjuk a burgonyakockákat, a babot, a tonhalat, a paradicsomot, az olajbogyót és a kapribogyót, majd meglocsoljuk az ecetes öntettel. Tojással és szardellával díszítjük.

2. Rakott zöldbab

Hozzávalók (4 személyre):
30 dkg mirelit zöldbab, 1 vöröshagyma, kb. 35 dkg sárgarépa, 2 póréhagyma, 4 dkg vaj vagy margarin, 25 dkg rizs, 7,5 dl zöldségleves (kockából), 1 csokor petrezselyemzöld, 40 dkg sütni való kolbász, 10 dkg reszelt gouda sajt, só, bors, a díszítéshez bazsalikom

Elkészítése:
1. A zöldbabot forrásban lévő, sós vízben 10-12 perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük. Közben a vöröshagymát apróra vágjuk, és 2 dkg olvasztott vajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a rizst, és rövid ideig pároljuk. Felöntjük a levessel, felforraljuk, és fedő alatt, közepes hőfokon 15 percig főzzük.
2. Beleszórjuk a karikákra vágott répát meg pórét, és további 15 perc alatt készre főzzük. Végül a zöldbabot is belekeverjük. A kolbászt felszeleteljük, majd a maradék vajon megsütjük. A finomra aprított petrezselyemzöld 3/4 részét a rizsbe vegyítjük, majd sóval, borssal ízesítjük.
3. A zöldséges rizs felét margarinnal kikent tűzálló tálba halmozzuk, elosztjuk rajta a kolbászkarikákat, és befedjük a maradék rizzsel. A sajttal megszórva előmelegített sütőbe toljuk, és 200 fokon 20-25 percig sütjük. Végül meghintjük a maradék petrezselyemzölddel, és bazsalikommal díszítve kínáljuk.

3. Bélszín zöldbabbal

Hozzávalók (2 személyre):
40 dkg burgonya, 200 g tejszín, 5 ek tej, szerecsendió, 3 dkg reszelt gouda sajt, 30 dkg mirelit zöldbab, 1 újhagyma, 2-3 ek olaj, 4 szelet bélszín, 1 vöröshagyma, 1 tk vaj, só, bors, a díszítéshez kakukkfű és piros bors

Elkészítése:
1. A burgonyát meghámozzuk, vékonyan felszeleteljük, és 2 kicsi vagy 1 nagy – margarinnal kikent – tűzálló tálba rétegezzük. 100 g tejszínt összekeverünk a tejjel, és sóval, borssal meg frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük. A burgonyára locsoljuk, megszórjuk a sajttal, és előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 30 percig sütjük.
2. A zöldbabot forrásban lévő, sós vízben kb. 10 percig főzzük, esetleg az újhagymát is beledobjuk, és 1/2 percig pároljuk.
3. A felhevített olajon a húsok mindkét oldalát megsütjük 2-3 perc alatt. Sózzuk, borsozzuk, majd melegen tartjuk. A pecsenyelevet a maradék tejszínnel felöntve 1 percig forraljuk, és sóval, borssal ízesítjük.
4. A felkockázott vöröshagymát a megolvasztott vajon üvegesre pároljuk, és beleforgatjuk a babot. 1-1 újhagymalevéllel kis kötegekben összekötjük, és a húsokkal együtt tálaljuk. A burgonyagratint külön kínáljuk hozzá. Kakukkfűvel és piros borssal díszítjük.

További zöldbabos recepteket itt találsz! >>

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.