Erre magyarázat csaknem fekete, lilás színe, vagy kesernyés íze lehet. Mindez már a múlté. Napjainkban a délvidéki, mediterrán konyháknak egyik legfontosabb kelléke. Sütve, párolva, rakva, töltve, levesnek és mártásnak, számtalan módon készítik, és jobbára igen aromás fűszerekkel társítják. A burgonyafélék családjába tartozik.
Lehetőleg kisebb, zsenge padlizsánokat vásároljunk. Azt válasszuk, amelyiknek a héja feszes, és ha ujjunkkal kissé megnyomjuk, rugalmas, kemény. A hiedelem szerint csak fából készült késsel dolgozhatunk vele, de ez így nem igaz… Arra kell csak figyelnünk, hogy rozsdamentes késsel vágjuk…
A padlizsán csökkenti az izgalmi állapotot. Ezenkívül kiegyensúlyozó hatással van a koleszterinszintre. Pozitívan hat az agysejtekre is.
Elkészíteni számtalan módon lehet. Az egyszerű rántott padlizsántól kezdve, a francia “lecsón”, a ratatouille-on át, a muszakán keresztül a padlizsánkrémig rengeteg ínycsiklandozó finomságot készíthetünk belőle!!!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.