A friss zsázsa a tormához hasonló, de annál sokkal kellemesebb, kevésbé csípős, üde ízű. Magad is csíráztathatsz zsázsát, akár több réteg itatóspapíron - amit bőségesen kell öntözni -, akár homokkal kevert kerti földben. Három-négy nap múlva erőteljes csírázásnak indulnak a magok, és két héten belül szüretelhetsz. A levágott növénykék nem sarjadnak újra, újat kell vetned a következő szürethez.
Innen származik:
Vélhetően Nyugat-Ázsiából és Észak-Afrikából terjedt el. Egyaránt ismerték az ókori Kínában, Egyiptomban, később a görögök és a rómaiak is megemlékeztek róla.
Ezért szeretjük:
Csökkenti a vércukorszintet, valamint igen magas a C-vitamin-tartalma. Étvágygerjesztő, vértisztító hatású.
Így használd fel:
Ha földbe ülteted, a növényt a talaj felszíne fölött ollóval vágd le! Alufóliába csomagolva le is fagyaszthatod. Alkalmas szendvicsek, vajas kenyér ízesítésére, illik a sajtokhoz, felvágottakhoz, grillezett húsokhoz. Keverheted salátákba, de mártást vagy levest szintén készíthetsz belőle. Fűszerecettel is tartósíthatod, ízesítőként más friss fűszernövényekkel szintén elegyítheted.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.