Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Mákos guba  recept
Mákos guba
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Minestrone recept
Minestrone
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Zseniális növény: vetés után két héttel már szüretelheted – a lakásban. Télen, ha friss zöldet ennél, a zsázsa jól jöhet.

A friss zsázsa a tormához hasonló, de annál sokkal kellemesebb, kevésbé csípős, üde ízű. Magad is csíráztathatsz zsázsát, akár több réteg itatóspapíron - amit bőségesen kell öntözni -, akár homokkal kevert kerti földben. Három-négy nap múlva erőteljes csírázásnak indulnak a magok, és két héten belül szüretelhetsz. A levágott növénykék nem sarjadnak újra, újat kell vetned a következő szürethez.

Innen származik:
 

Vélhetően Nyugat-Ázsiából és Észak-Afrikából terjedt el. Egyaránt ismerték az ókori Kínában, Egyiptomban, később a görögök és a rómaiak is megemlékeztek róla.

Ezért szeretjük:
 

Csökkenti a vércukorszintet, valamint igen magas a C-vitamin-tartalma. Étvágygerjesztő, vértisztító hatású.

Így használd fel:
 

Ha földbe ülteted, a növényt a talaj felszíne fölött ollóval vágd le! Alufóliába csomagolva le is fagyaszthatod. Alkalmas szendvicsek, vajas kenyér ízesítésére, illik a sajtokhoz, felvágottakhoz, grillezett húsokhoz. Keverheted salátákba, de mártást vagy levest szintén készíthetsz belőle. Fűszerecettel is tartósíthatod, ízesítőként más friss fűszernövényekkel szintén elegyítheted.

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.