Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Szinte minden országnak megvan a maga bevált receptje a sonkakészítésre. Lássunk néhány méltán híres fajtát!

Olaszország
Az itáliai prosciuttók közül a pármai a legnevesebb, amit kizárólag Parmában gyárthatnak, szigorú szabályok szerint. Csak bizonyos fajtájú, méretű és korú sertésből állítható elő, minimális só felhasználásával. A sonkát az előkészítés után 100 napig speciális hűtőszobában tarják, majd újabb 100 napon át jól szellőző helyiségben szikkasztják. Tény, hogy nem a legolcsóbb sonkafajta, ám a toszkán levegőn történő érlelésnek köszönhető, lágy íze miatt megéri az árát!
Tippünk: Előételként, sárgadinnyedarabokkal tálaljuk.

Németország
A fekete-erdői sonka különlegessége, hogy bükkfaforgácson füstölik, így kapja meg jellegzetes ízét. Bár itthon átlagosan több ezer forintba kerül kilója, megbízható minősége és ízvilága miatt mégis igen népszerű.
Tippünk: Göngyöljünk bele hústekercset, vagy fogyasszuk sárgadinnyével.

Horvátország
A horvátok kedvelt sonkája, a pršut, méltó vetélytársa olasz rokonának. A szintén levegőn érlelt termék a helyiek és a turisták körében egyaránt kedvelt, egyediségét a friss tengeri és hegyi szélnek köszönheti.
Tippünk: Vékonyra szeletelve, olajbogyóval fogyasztva a legfinomabb.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.