Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Minestrone recept
Minestrone
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Desszert

4 hiba, amit elkövethetsz sütés nélküli sajttortánál

4 hiba, amit elkövethetsz sütés nélküli sajttortánál
Elronthatatlannak mondják, mégis megesik, hogy egy jelentéktelennek tűnő hiba miatt élvezhetetlen lesz a végeredmény. Segítünk, hogy ne bakizz.
1. Puha kekszalap

Akkor se süsd meg, ha ropogósra szeretnéd! Sütéskor ugyanis a normál tésztákhoz képest tekintélyes mennyiségű zsiradék megolvad, és menthetetlenül szétáztatja a kekszalapot. (Akkor is, ha a receptben előírtnál kevesebb vajat vagy kókuszzsírt dolgozol bele.)
Ezt csináld: Használj a háztartási keksznél durvábbra morzsolt Graham- vagy zabkekszet, továbbá az alapot legalább 10 perccel a krém rátöltése előtt tedd be a hűtőbe, hogy megszilárduljon.

SAJTTORTA - A LEGJOBB RECEPTEK EGY HELYEN >>>

2. Híg töltelék

Ne keverd túl! A folyósan lágy krém a kívánatosnál jobban felpuhítja a kekszalapot.
Ezt csináld: Használj szoba-hőmérsékletű krémsajtot, amelyet robotgéppel vagy kézi habverővel rövid idő alatt simára keverhetsz anélkül, hogy az emulzió szétesne.

16 TIPP A TÖKÉLETES SAJTTORTÁHOZ >>>

3. Csomós krém

A túlságosan hideg krémsajt vagy mascarpone miatt csomós lehet a töltelék.
Ezt csináld: Kb. egy órával a felhasználás előtt vedd ki a hűtőből, bontsd ki a csomagolásából és kockázd fel, hogy gyorsabban szoba-hőmérsékletűre melegedjen.

SAJTTORTA, AMIT AZONNAL EL AKARSZ KÉSZÍTENI - VIDEÓ! >>>>

4. Nehezen szeletelhető állag

A kész tortát csak a töltelék megdermedése után lehet szabályos szeletekre vágni.
Ezt csináld: Hűtsd legalább 4 órát a frigóban. Még jobb, ha egész éjszaka ott hűsöl. Esetleg beteheted a mélyhűtőbe 30 percre, de ennél tovább ne fagyaszd, mert a kekszalap kőkemény lesz, a töltelék pedig elveszíti a krémességét.

13 oltári sajttorta >>>
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.