Finomfőzelék
Kapros tökfőzelék virslivel
Farsangi szalagos fánk
Zsemlegombóc
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus stíriai metélt
Kijevi csirkemell rizibizivel
Körömpörkölt csülökkel
Csupacsokis brownie
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Rakott zöldbab darált hússal
Vadas marha
Mákos guba
Tojásos nokedli fejes salátával
Babgulyás
Hagymás rostélyos
Tárkonyos csirkeraguleves
Káposztás tészta egyszerűen
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Desszert

4 hiba, amit elkövethetsz sütés nélküli sajttortánál

4 hiba, amit elkövethetsz sütés nélküli sajttortánál
Elronthatatlannak mondják, mégis megesik, hogy egy jelentéktelennek tűnő hiba miatt élvezhetetlen lesz a végeredmény. Segítünk, hogy ne bakizz.
1. Puha kekszalap

Akkor se süsd meg, ha ropogósra szeretnéd! Sütéskor ugyanis a normál tésztákhoz képest tekintélyes mennyiségű zsiradék megolvad, és menthetetlenül szétáztatja a kekszalapot. (Akkor is, ha a receptben előírtnál kevesebb vajat vagy kókuszzsírt dolgozol bele.)
Ezt csináld: Használj a háztartási keksznél durvábbra morzsolt Graham- vagy zabkekszet, továbbá az alapot legalább 10 perccel a krém rátöltése előtt tedd be a hűtőbe, hogy megszilárduljon.

SAJTTORTA - A LEGJOBB RECEPTEK EGY HELYEN >>>

2. Híg töltelék

Ne keverd túl! A folyósan lágy krém a kívánatosnál jobban felpuhítja a kekszalapot.
Ezt csináld: Használj szoba-hőmérsékletű krémsajtot, amelyet robotgéppel vagy kézi habverővel rövid idő alatt simára keverhetsz anélkül, hogy az emulzió szétesne.

16 TIPP A TÖKÉLETES SAJTTORTÁHOZ >>>

3. Csomós krém

A túlságosan hideg krémsajt vagy mascarpone miatt csomós lehet a töltelék.
Ezt csináld: Kb. egy órával a felhasználás előtt vedd ki a hűtőből, bontsd ki a csomagolásából és kockázd fel, hogy gyorsabban szoba-hőmérsékletűre melegedjen.

SAJTTORTA, AMIT AZONNAL EL AKARSZ KÉSZÍTENI - VIDEÓ! >>>>

4. Nehezen szeletelhető állag

A kész tortát csak a töltelék megdermedése után lehet szabályos szeletekre vágni.
Ezt csináld: Hűtsd legalább 4 órát a frigóban. Még jobb, ha egész éjszaka ott hűsöl. Esetleg beteheted a mélyhűtőbe 30 percre, de ennél tovább ne fagyaszd, mert a kekszalap kőkemény lesz, a töltelék pedig elveszíti a krémességét.

13 oltári sajttorta >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.