Kozáksapka recept
Kozáksapka
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Alapételek

6+1 tipp ha otthonról viszed a salátaebédet

diétás ebéd az irodában egy tartalmas saláta
Rendelt ebéd helyett otthonról vinnél saját készítésű salátát a munkahelyedre? Nem mindegy, mit és hogyan pakolsz a dobozba!
1. Csomagolás

Ne keverd össze reggel a salátát az öntettel! Merd a dresszinget a doboz aljára, majd rétegezd rá a hozzávalókat úgy, hogy a legnehezebbek kerüljenek alulra, és csak fogyasztás előtt rázd össze! Így megóvhatod a salátalevelek roppanós frissességét, mert nem fognak délig a dresszingben punnyadni.

2. Citromcikk

Ne felejts el a dobozba tenni egy citromcikket! Öntet helyett a zöldsalátára csepegtetheted a levét, vagy felfrissítheted vele az esetleg fonnyadttá vált salátaleveleket.

3. Házi dresszing

A gyakran műanyagízű flakonos öntetek helyett turbózd fel a salátádat saját készítésű vinaigrette-tel vagy rázz össze egy doboz joghurtot pestóval! Kis csatos vagy befőttes- és bébiételes üvegben biztonságosan szállíthatók.


4. Sózás

Nem kell túlzásba vinni, de egy csipetnyi durva szemű tengeri sótól vagy sóvirágtól izgalmasabb és jobb ízű lesz a salátád. Sót akár az íróasztalfiókodban is tarthatsz.

5. Fő a változatosság

A különféle salátaleveleket naponta másként variálhatod és tartalmasabbá teheted zöldségekkel (pl. spárgával, brokkolival, édesburgonyával), hüvelyesekkel, magvakkal és gabonafélékkel (pl. lencsével, csicseriborsóval, quinoával, bulgurral) vagy kuszkusszal, továbbá főtt tojással, csirkehússal, pulled porkkal (lassan sült, villával szálasra tépett sertéshússal).

Pulled pork recept >>>
6. Fantáziadús toppingok

A legegyszerűbb zöldsalátát is feldobhatod egy rafinált ízkombinációjú feltéttel.

Pl. adj hozzá:

– kockákra vágott sonkát, feta sajtot és őszibarackot;

– brokkolit, quinoát és írós dresszinget;

– datolyát, pirított mandulát és reszelt parmezánt;

– reszelt sárgarépát, morzsolt kecskesajtot és pisztáciát;

– fűszeres mexikói sertéssültdarabkákat (carnitast), felkockázott avokádót és kisebb darabokra tört tortillachipset.

+1. Ne a dobozból egyél!

Lehetőleg menj ki a konyhába, rakd át a salátádat tálba vagy tányérra és rendesen teríts meg magadnak, vagy legalább annyi időre szakadj el a munkától az asztalodnál, amíg megebédelsz!

Saláták házilag >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.