Diós és mákos bejgli egyszerűen recept
Diós és mákos bejgli egyszerűen
Forralt bor egyszerűen recept
Forralt bor egyszerűen
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon recept
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon
Klasszikus kocsonya recept
Klasszikus kocsonya
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Lencsegulyás recept
Lencsegulyás
A tökéletes linzer (alaprecept) recept
A tökéletes linzer (alaprecept)
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Lilahagymás-majonézes krumplisaláta recept
Lilahagymás-majonézes krumplisaláta
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Mákos guba  recept
Mákos guba
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Tiramisu egyszerűen recept
Tiramisu egyszerűen
Franciasaláta (alaprecept) recept
Franciasaláta (alaprecept)
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Karácsonyi bejgli recept
Karácsonyi bejgli
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Elronthatatlan sajtos pogácsa recept
Elronthatatlan sajtos pogácsa
Alapételek

Egyszerű török padlizsánsaláta: ízletes, krémes, sültek mellé is tökéletes

Ha egy olyan saláta receptjét keresed, amit egyszerű elkészíteni, mégis különleges ízvilággal rendelkezik, akkor próbáld ki a török padlizsánsalátát.

A padlizsán enyhén füstös ízét akkor lehet igazán érezni, ha sütve készíted el. Ehhez az egyedi aromához pedig tökéletesen illik a sűrű, fokhagymás joghurt, a végeredmény pedig egy igazán ízletes és krémes saláta, ami önmagában is finom, de sültek mellé, köretként is remek választás. A Vidék íze magazin török padlizsánsalátája akkor a legfinomabb, ha kicsit összeérnek benne az ízek!

Török padlizsánsaláta
Török padlizsánsaláta: egyszerű elkészíteni, mégis különleges
FOTÓ: VIDÉK ÍZE MAGAZIN

Próbáld ki te is a Vidék íze magazin kiváló receptjét!

Előkészítés: 40 perc 

Pihentetés: 1 óra 

1 adag: 160 kcal  

Hozzávalók:  

  • 3 padlizsán 
  • bő zsiradék a sütéshez  
  • 5 dl görög joghurt  
  • só  
  • bors  
  • 1 csipet őrölt római kömény 
  • 2 gerezd fokhagyma 

Elkészítés:

  1. Hámozás nélkül kockákra vágjuk a megmosott, szárazra törölt padlizsánt. 
  2. Bő zsiradékot forrósítunk egy mély serpenyőben, és több kisebb adagban pirosra sütjük a padlizsánkockákat. Miután elkészült, szűrőbe szedjük, lecsöpögtetjük. 
  3. A joghurtot összekeverjük sóval, borssal, őrölt római köménnyel, reszelt fokhagymával.
  4. Beleforgatjuk a kihűlt sült padlizsánt, és hűtőszekrényben legalább egy órán át pihentetjük.  

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.