Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Mákos guba  recept
Mákos guba
Alapételek

Egyszerű török padlizsánsaláta: ízletes, krémes, sültek mellé is tökéletes

Ha egy olyan saláta receptjét keresed, amit egyszerű elkészíteni, mégis különleges ízvilággal rendelkezik, akkor próbáld ki a török padlizsánsalátát.

A padlizsán enyhén füstös ízét akkor lehet igazán érezni, ha sütve készíted el. Ehhez az egyedi aromához pedig tökéletesen illik a sűrű, fokhagymás joghurt, a végeredmény pedig egy igazán ízletes és krémes saláta, ami önmagában is finom, de sültek mellé, köretként is remek választás. A Vidék íze magazin török padlizsánsalátája akkor a legfinomabb, ha kicsit összeérnek benne az ízek!

Török padlizsánsaláta
Török padlizsánsaláta: egyszerű elkészíteni, mégis különleges
FOTÓ: VIDÉK ÍZE MAGAZIN

Próbáld ki te is a Vidék íze magazin kiváló receptjét!

Előkészítés: 40 perc 

Pihentetés: 1 óra 

1 adag: 160 kcal  

Hozzávalók:  

  • 3 padlizsán 
  • bő zsiradék a sütéshez  
  • 5 dl görög joghurt  
  • só  
  • bors  
  • 1 csipet őrölt római kömény 
  • 2 gerezd fokhagyma 

Elkészítés:

  1. Hámozás nélkül kockákra vágjuk a megmosott, szárazra törölt padlizsánt. 
  2. Bő zsiradékot forrósítunk egy mély serpenyőben, és több kisebb adagban pirosra sütjük a padlizsánkockákat. Miután elkészült, szűrőbe szedjük, lecsöpögtetjük. 
  3. A joghurtot összekeverjük sóval, borssal, őrölt római köménnyel, reszelt fokhagymával.
  4. Beleforgatjuk a kihűlt sült padlizsánt, és hűtőszekrényben legalább egy órán át pihentetjük.  

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.